Organitzen una concentració en defensa del català a l'escola per dilluns a Girona

La manifestació l'ha organitzat la plataforma Somescola.cat

Els gironins tindran oportunitat de mostrar el seu malestar davant la interlocutòria del TSJC respecte la introducció del castellà com a nova opció de llengua vehicular a l'escola. Mentre Ciutadans (C's) i Partit Popular (PP) es mostren satisfets amb la postura del tribunal i la consideren de tot un "èxit" una altre majoria s'ha mostrat dolguda per aquest fet i així ho estan manifestant a la xarxa. 

Amb tot i per tal de donar resposta a aquest malestar, Òmnium Girona ha programat per dilluns 5 de setembre a les vuit del vespre una concentració en defensa de l'ús del català a l'escola. El lloc escollit és la plaça del Vi de Girona, just davant del consistori. Facebook ja s'ha fet ressò de la trobada i s'ha creat un esdeveniment amb més informació sobre la manifestació. 

Somescola.cat

La plataforma Somescola.cat és una plataforma integrada per nombroses entitats socials i culturals catalanes que denuncia el que considera una "actitud antidemocràtica i de manca de respecte" d'un grup minoritari "respecte el consens assolit per les grans majories socials en matèria de política lingüística".

Somescola.cat considera també que, malgrat que aquests individus estan fent un ús legítim del poder judicial, estan adoptant una actitud "èticament reprovable per tal d’aconseguir objectius polítics que no tenen res a veure amb la convivència ni amb la cohesió social". La plataforma va néixer fa 8 mesos amb la clara voluntat de plantar cara a aquest tipus de fets socials, entenent que la política lingüística de l’escola a Catalunya es decideix al Parlament i no al carrer ni als tribunals.

Alhora, somescola.cat convida la societat catalana a afegir-se a la celebració dels actes que té previstos per al proper 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües.

La plataforma ha redactat un manifest on particulars, entitats i escoles s'hi poden adherir lliurement.