Un correu de la Prefectura de Policia de Girona confirma la suspensió de barraques per motius de seguretat

S'ha enviat avui a tots els agents de cos

Un correu electrònic enviat des de la Prefectura de la Policia Municipal de Girona confirma que la suspensió dels concerts a la Copa i les barraques de les Fires de Sant Narcís es va decidir per motius de seguretat, tal i com va assegurar ahir l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas.

La carta, la qual ha tingut accés El Gerió Digital, està escrita per l'intendent Joan Jou i s'ha enviat aquest matí a tots els agents del cos. En aquesta s'hi pot llegir com ahir a la tarda "es va presentar un informe policial valorant la seguretat de la zona de la Copa". En aquest sentit, Jou explica com "Tan Mossos d'Esquadra com des de la Policia Municipal, es va valorar que degut als incidents violents que es van produir la setmana passada i de ben segur s'aniran repetint, no es podia assegurar l'ordre públic durant els concerts".

El text remata apuntant que aquet ha estat el motiu per el qual des del consistori s'ha decidit prendre la decisió de suspendre les activitats musicals i de barraques.

El document pren rellevància després que les darreres hores a les xarxes socials s'ha arribat a posar en dubte els motius reals de la suspensió i moltes han estat les crítiques per part de la resta de grups municipals davant la decisió presa pel govern de Madrenas. Per una banda Guanyem Girona va acusar-los de "manca de voluntat a l'hora de trobar alternatives per assegurar les activitats" mentre que el PSC va acusar-los de "manca de previsió".

Per la seva banda, la Comissió per les activitats de la Copa va emetre un comunicat un cop coneguda la notícia posicionant-se també en contra. L'entitat qualificava la suspensió com un fet "greu" al considerar que "es criminalitza un espai i a la gent que hi assisteix, esgrimint un informe policial que arriba tard i ensopegant".

Un cartell potent

Asia Dub Foundation, Zoo, Oques Grasses, Lildami, Cala Vento i Koko Jean eren els caps de cartell de la programació musical. L'ajuntament de la ciutat va anunciar aleshores el cartell posant l'accent en la seva consolidació com una "oferta de qualitat, eclèctica" i amb la voluntat d'acostar-se a tots els públics.

A més de la Copa que havia de ser l'escenari principal de les actuacions, també n'hi havien de programades a la Copeta, Sant Feliu, l'envelat i l'auditori.

La darrera suspensió

L'última vegada que Girona va decidir suspendre els concerts de la Copa va ser l'any 2017, coincidint amb l'empresonament dels vuit consellers destituïts de la Generalitat;Oriol Junqueras, Jordi Turull, Dolors Bassa, Carles Mundó, Meritxell Borràs, Raül Romeva, Joaquim Forn i Josep Rull, a més de Santi Vila – que la va eludir al pagar fiança-. La suspensió però va ser durant un dia.

El consistori també va mantenir tancades les barraques, i anul·lar la final del Concurs Intro Girona, que es celebrava en escenaris de Girona i Salt, i que estava dedicat a les bandes de música emergents.