Nova fase d'obres a la residència Sant Jaume d'Olot que costaran més de 800.000 euros

Els treballs duraran uns sis mesos

Han començat els treballs previs per a una nova fase d'obres de remodelació a la residència Sant Jaume d'Olot. Amb un pressupost de 804.000 euros i un termini d'obres de sis mesos, es preveu construir una sala per als avis residents i un nou accés a la residència des del pati de l'antic hospital.
També es millorarà el sistema de climatització, s'instal·larà un ascensor i s'implementaran altres mesures de seguretat a l’edifici. La nova fase d'obres coincideix amb la posada en marxa ara fa un any de la primera unitat de convivència al centre. La residència té actualment 65 usuaris.
 
La residència Sant Jaume d'Olot compta amb la segona unitat de convivència per a la gent gran a Catalunya. Disset usuaris es van instal·lar a la nova planta situada al primer pis. Destaca per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. Segons els impulsors, es tracta d'un "nou model d’envelliment centrat en l’atenció a la persona".

Les obres que s’inicien aquesta tardor formen part del projecte de remodelació del Sant Jaume que contempla, en futures fases, la creació de noves àrees de convivència. El centre té actualment 65 usuaris i amb futures inversions podria arribar a atendre a un centenar de persones.