Retiren l'última balisa per controlar el fuel vessat al port de Sant Feliu de Guíxols

El vaixell pesquer enfonsat ha quedat molt danyat

La normalitat ha tornat aquest dilluns al matí al port de Sant Feliu després de retirar el vaixell pesquer i les barreres de protecció per absorbir el fuel que es va vessar ahir, uns 2.000 litres, quan el buc es va enfonsar. Tècnics estaven revisant l'embarcació aquest matí i el perit l'havia d'examinar-lo. 

Les primeres observacions indiquen que el vaixell, ha quedat molt danyat, sobretot la part mecànica i que no podrà tornar a l'aigua a curt termini. La decisió de reparar-lo o desballestar-lo recau en el patró, que és de Blanes i anava a pescar peix espasa, i ha explicat que va confiar en el pilot automàtic en entrar el port quan el buc va xocar. 

A causa de l'incident, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat va activar el Pla d'Emergències per Contaminació Marina CAMCAT (Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya) i la bandera groga va onejar a la platja. 

Ahir mateix a la tarda, el pesquer va ser reflotat amb una grua de gran tonatge fins al moll. El combustible vessat s'ha dissolt mitjançant productes biodegradables i processos mecànics de batut amb hèlix. L'escalfor del sol va ajudar també a l'evaporació del producte. La zona de barreres cobria uns 10.000 metres quadrats de superfície.