Una grua de gran tonatge arriba a Sant Feliu de Guíxols per extraure el pesquer enfonsat al port

Primer s'extreuran els 2.000 litres de combustible i després s'acabarà de treure l'embarcació de l'aigua

La grua ha arribat al port a dos quarts de set de la tarda i s'ha desplaçat des de Barcelona. Una hora i mitja més tard, ja es trobava en condicions de començar l'alçament del vaixell. Mentrestant, durant aquesta tarda la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra ha fet una inspecció ocular el casc del vaixell.

A través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT) i amb la coordinació de Salvament Marítim, els tècnics de la DGPC contenen amb una barrera flotant la fuita (es desconeix exactament els litres però el dipòsit de l'embarcació contenia entre 2.000 i 2.500 litres de gasoil) i també s'ha procedit a fer tasques de dissolució de la taca mitjançant productes biodegradables i processos mecànics de batut amb hèlix.

L'escalfor del sol ajuda també a l'evaporació del producte. La zona de barreres és d'uns 10.000 metres quadrats de superfície. Igualment, la DGPC coordina amb Creu Roja i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols el seguiment dels voltants de la zona de la barrera. A la platja oneja la bandera groga per petites taques que han sortit de la barrera però que, de moment, no s'acosten a la platja. Salvament Marítim i Creu Roja en fan seguiment i treballen per dissoldre-les.

També s'està tramitant conjuntament amb l'Ajuntament el servei d'una grua que aquest diumenge o en els propers dies pugui reflotar el pesquer enfonsat. En l'incident hi han participat en primera instància els Bombers de la Generalitat, que han intentat evitar que el vaixell s'enfonsés, i també Mossos d'Esquadra i Policia Local, que fa controls d'accés a la zona afectada del port. L'activitat de la zona esportiva del port està operant normativament però la dàrsena, on hi ha la barca enfonsada i els equips operatius treballant, es troba tancada.