Desactivada l'alerta CAMCAT pel pesquer enfonsat al port de Sant Feliu de Guíxols

El vaixell ja es troba al moll i aquesta nit s'ha deixat una de les tres barreres de contenció per si queda combustible a l'aigua

Pel que fa les tres barreres que contenien el gasoil vessat a l'aigua, se n'han retirat dues i s'ha deixat la tercera per si encara queda fuel i aquest matí es pugui retirar.

La grua va arribar ahir al port a dos quarts de set de la tarda i es va desplaçar des de Barcelona. Una hora i mitja més tard, ja es trobava en condicions de començar l'alçament del vaixell. Mentrestant, la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra va fer una inspecció ocular el casc del vaixell.

També es va coordinar les tasques de dissolució de la taca mitjançant productes biodegradables i processos mecànics de batut amb hèlix. L'escalfor del sol va ajudar també a l'evaporació del producte. La zona de barreres cobreix uns 10.000 metres quadrats de superfície.

Igualment la DGPC ha coordinat amb Creu Roja i l'Ajuntament de St. Feliu de Guíxols el seguiment dels voltants de la zona de la barrera. A la platja ha onejat al llarg de diumenge la bandera groga per petites taques que han sortit de la barrera però que no s'han acostat a la platja. Salvament Marítim i Creu Roja han fet seguiment d'aquestes taques per dissoldre-les.

En l'incident hi ha participat en primera instància (la matinada de dissabte a diumenge) els bombers de la Generalitat que han intentat evitar que el vaixell s'enfonsés i també quatre patrulles de seguretat ciutadana de Mossos d'Esquadra i altres de Policia Local que fa controls d'accés a la zona afectada del port.