L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols cessa Luque per l'enfrontament amb Albó i queda en minoria

Carles Motas ha dit que s'ha vist obligat a cessar-lo ja que aquest no va dimitir

La situació política a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s'enverina. Un mes després que tirés endavant la moció de censura entre TSF, CiU i el regidor d'Amics, el govern de la ciutat s'ha tornat a quedar en minoria, amb deu regidors dels 21 que conformen el ple.

L'alcalde, Carles Motas, ha cessat aquest matí de les totes seves atribucions el regidor Pere Luque. Amb el govern sortit de la moció, Luque es feia càrrec de la quarta tinença d'alcaldia i de la regidoria de Brigada i Emergències.

El detonant del cessament ha estat l'assalt que, ara fa una setmana, Luque i una vintena dels seus treballadors van portar a terme davant la casa de l'exalcalde Pere Albó. Durant la protesta, que va durar unes dues hores, els concentrats van donar coces a la porta del domicili i van arribar a trencar un vidre.

L'alcalde de Sant Feliu explica que en els darrers set dies ha intentat 'reconduir' la situació, però que al final s'ha vist 'obligat' a cessar Luque. 'Considero que els fets són gravíssims i, tot i que he intentat trobar un punt en comú entre les dues parts, no me n'he sortit', ha declarat Carles Motas.

Després de l'enfrontament, l'alcalde va demanar a Luque que es disculpés i 'reconegués el seu error', però no ho va aconseguir. Per això, tot i que ha defensat la feina del regidor, Carles Motas diu que no li ha quedat cap més sortida que fer-lo fora del govern, perquè 'les diferències entre ell i Albó són insalvables i no puc acceptar que aquesta situació personal afecti l'activitat política'. A les vuit del matí, l'alcalde de Sant Feliu s'ha reunit amb el regidor d'Amics, a qui ha comunicat personalment la decisió.

Renúncia a la dimissió

Carles Motas ha explicat que, a principis de setmana, ell mateix havia intentat trobar una sortida digna per a Luque. Per això, l'alcalde va suggerir al regidor d'Amics que presentés la dimissió. Tot i que en un principi Luque s'hi va avenir –i fins i tot ho va anunciar públicament-, ahir mateix es va fer enrere i va dir que no dimitiria.

'Davant això, i forçat per la negativa a posar el seu càrrec a la meva disposició, no he tingut més remei que destituir-lo', ha indicat Carles Motas. L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols també diu que, tot i que el govern quedi en minoria, aquesta és la decisió 'correcta'.

A més, ressalta que el cessament no posa en entredit els motius que van portar TSF, CiU i Amics a presentar la moció de censura. 'Va ser una decisió encertada per la deriva que portava aleshores el govern', ha declarat Motas. I ha conclòs: 'Els fets actuals, però, sobrepassen la línia democràtica, i com a representant del municipi havia de vetllar perquè això no succeís'.