Luque descarta dimitir i posa el càrrec de regidor a disposició de l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols

Després de reunir-se amb el seu partit ha decidit que 'el millor pel poble' és continuar al govern

Després dels darrers episodis polèmics, Pere Luque havia decidit presentar la seva dimissió perquè afirma que s'havia sentit 'superat' per la pressió. A més, considerava que feia un flac favor a l'equip de govern perquè el focus s'ha centrat en ell i no en la feina 'molt positiva' que, segons ells, s'està fent. Pere Luque ha afirmat que la setmana passada ja va comunicar als seus socis de govern, Carles Motas i Miquel Lobato, que volia dimitir però no li van acceptar.

La manifestació de treballadors de Luque a les portes de casa l'exalcalde i el fet que el PSC hagi anunciat que ha deixat en mans dels seus serveis jurídics les accions legals que poden emprendre contra el regidor d'Amics per instigar la mobilització, va fer que l'empresari tornés a plantejar la voluntat de dimitir. 'Busquem tranquil·litat per treballar per Sant Feliu de Guíxols, totes aquestes mentides que s'han dit no són positives', ha afirmat Pere Luque.

En aquesta ocasió, Motas i Lobato van recolzar la decisió del regidor d'Amics i dimarts es va filtrar que Luque pensava dimitir. Aquest dimecres Pere Luque s'ha reunit amb l'executiva del seu partit per parlar sobre la decisió de dimitir. Finalment, ha decidit no presentar la dimissió. Segons l'empresari, han analitzat la situació al consistori, han exposat que hi ha irregularitats econòmiques i han decidit que l'única manera de solucionar-ho és 'quedant-nos dins'.

Pere Luque ha explicat que a la seva àrea, coordinant la brigada i emergències, ha detectat que es fan pagaments de factures inflades, arribant a multiplicar per tres el valor real en el mercat, i que sempre s'adjudiquen les feines a les mateixes empreses, 'escollides a dit'. Luque diu que només en un mes, té bloquejades sobre la taula factures per valor de 200.000 euros dels quals entre el 30 i el 50% seria un 'sobrecost' al preu real. L'empresari assenyala els tècnics de l'ajuntament com a principals responsables de l'excés de despesa.

Tot i això, Luque ha posat el seu càrrec a disposició de l'alcalde i afirma que si ell creu que ha de deixar d'estar a l'equip de govern ho acatarà 'sense problemes'. 'Si no se li n'anés molt el cap, li votaríem a favor totes les propostes encara que sigui des de l'oposició', ha conclòs Luque que preveu reunir-se amb Motas i Lobato al llarg del dia per exposar els canvis.