El PSC de Sant Feliu de Guíxols acusa al regidor d'Obres Municipals de fer treballs sense llicència

Els socialistes asseguren que Pere Luque aprofita recursos municipals 'per a interessos particulars'

El grup municipal del PSC a Sant Feliu de Guíxols acusa al regidor d'Obres Públiques, Pere Luque, de desenvolupar treballs a la via pública per part de la seva empresa sense disposar de les llicències corresponents. En un comunicat lliurat aquesta tarda, els socialistes diuen que han rebut nombroses queixes per part dels veïns del Carrer Major on, suposadament, s'hi està desenvolupant una activitat urbanística de rehabilitació d'una manera 'barroera i prepotent'. Membres del PSC expliquen que s'han dirigit a les dependències de l'Àrea d'Urbanisme de l'ajuntament per comprovar la llicència d’obra i assabentar-se de les condicions en què es permetia fer els treballs. 'Malauradament', apunten els socialistes, 'l’únic que hem pogut comprovar els socialistes és que no existia cap tipus de llicència'. Per la seva banda, Luque s'ha defensat en declaracions a AraGirona.cat i ha dit que 'la meva empresa ja ha presentat el projecte, el pressupost i s'han pagat les taxes des de fa un mes'.

Amb tot, el grup a l'oposició assegura que en aquests moments el tràmit per al seu atorgament es troba suspès fins que no s’acompleixin tota una sèrie de qüestions tècniques que 'el regidor Pere Luque no té cap intenció de complir', han dit. No només això, el grup municipal socialista també diu que ha comprovat com els darrers dies Luque 'ha tallat el carrer de manera discrecional i amb actituds fins i tot arrogants, sense tenir en compte les molèsties que es podien ocasionar al sector comercial i sense seguir la llei i les regles que regulen els talls en aquestes zones tan sensibles', han asseverat. El regidor d'Obres Públiques ha contestat a aquesta acusació dient que 'dilluns només vaig enviar treballadors per portar-hi material i deixar-ho tot a punt per poder començar les obres una vegada ens tornin a donar la llicència, ha dit. A més a més, Luque apunta que no té sentit denegar la llicència a aquestes alçades ja que si el consistori 'accepta el seu pagament, és perquè hi està d'acord', ha asseverat. Pel que fa al tancament del carrer el regidor nega haver tallat la via ja que 'és un carrer de vianants i no s'hi pot transitar' ha dit Luque el qual assegura haver haver pagat una ocupació de via pública i això representa 'tenir un espai reservat'.

Tot plegat el PSC ha batejat aquesta situació com un acte de 'Luquisme', una manera de governar 'prepotent i arrogant' avalada per la 'defensa dels grups Tots per Sant Feliu i CiU'. Els socialistes van més enllà i acusen el govern de ser 'condescendent' amb Luque i que una part del pacte de govern entra ambdós partits passava per 'permetre-li fer obres il·legals sense llicència, ja que, tot i les reiterades queixes dels veïns (...) l'alcalde i el regidor d'Urbanisme han mirat cap a un altre costat', han dit.

Finalment el grup municipal a l'oposició recorda a l'equip de govern que 'els regidors són els primers que han de donar exemple amb el compliment  de les normes, sense excepció'.

  • Pere Luque es defensa de les acusacions dels socialistes
  • El regidor d'Obres Públiques es queixa de com treballen a Urbanisme