L'Ajuntament de Blanes medita si fer costat als veïns afectats pels aldarulls de l'oci nocturn

Divendres es fa una manifestació i el consistori estudia si hi participa

La manca d'acord entre els locals d'oci nocturn i l'Ajuntament de Blanes (Selva) en la signatura d'un conveni per finalitzar amb els actes incívics que generen alguns dels clients de les discoteques ha provocat la reactivació de la plataforma ciutadana 'Per uns barris més segurs'. De cara a aquest divendres s'ha convocat una manifestació a les set de la tarda que sortirà de davant de l'Ajuntament de Blanes i anirà fins a la rotonda dels Focs, a la cruïlla de la carretera de la Costa Brava amb el carrer d'Anselm Clavé.

Demà a la tarda, els portaveus dels diferents grups polítics amb representació al consistori hauran de decidir si l'Ajuntament hi participa de forma institucionalment o no. Primer hi haurà una Junta de Govern Local en què es parlarà d'aquest tema i posteriorment una Junta de Portaveus prèvia al ple municipal previst a les set de la tarda.

L'alcalde del municipi, Àngel Canosa (ERC), i el primer tinent d'alcalde, Jordi Urgell (BeC-P) s'han compromès a debatre conjuntament el posicionament que haurà de tenir l'Ajuntament davant d'aquesta mobilització en una reunió amb els representants de la plataforma. A més, Canosa i Urgell han detallat totes les accions que havia engegat el govern local per intentar desencallar el conveni.

De fet, el juliol es van reunir empresaris i membres del govern per poder trobar una sortida al conflicte i aixecar l'ordenança de tancament dels locals, que havien de finalitzar la seva activitat a primera hora de la matinada. A canvi, els empresaris haurien de posar autobusos per traslladar els clients a l'estació de tren perquè tornessin cap a casa sense provocar aldarulls al carrer.

La setmana passada el consistori va fer arribar un esborrany del conveni als empresaris de les discoteques i d'aquesta manera començar la redacció definitiva. El seu advocat ha detallat els seus recels sobre el document a través d'alguns mitjans de comunicació. Això ha desembocat en una reactivació de la plataforma 'Per uns barris més segurs', que havia decidit abandonar les protestes en vistes de les solucions previstes entre les dues parts.