20 dotacions dels Bombers treballen per apagar un incendi als afores de Girona

El foc ha començat a cremar a quarts de vuit de la tarda a una zona situada a prop del cementiri vell de la ciutat

  • Les flames capturades per un mòbil a l'entrada est de Girona © David Maldonado
    Les flames capturades per un mòbil a l'entrada est de Girona © David Maldonado
  • Les flames es fan visibles des de la N-II © Gerard Guiu
    Les flames es fan visibles des de la N-II © Gerard Guiu
  • Les flames són molt properes al nucli urbà de Girona © Xevi Montoya
    Les flames són molt properes al nucli urbà de Girona © Xevi Montoya
A les 16.20 hores ha començat a cremar un foc de vegetació agrícola als Prats de Rei en el qual hi han treballat 25 dotacions dels Bombers, sis de les quals han estat aèries. En aquests moments, disset dotacions continuen treballant en l'extinció del foc, que està controlat des de les 18.38 hores. Disset dotacions continuen remullant la zona afectada que, segons el Cos d'Agents Rurals, ha cremat 5 hectàrees d'un camp de cereals ja segat, de les quals un 5% correspon a massa forestal.

D'altra banda, a les 14.38 hores d'aquesta tarda, s'ha rebut l'avís d'un altre incendi a Ermedàs, entre Palafrugell i Calella de Palafrugell (Baix Empordà), que han donat per extingit a les 17.43 hores. En aquest cas, set dotacions dels Bombers, quatre d'elles aèries, han participat en l'extinció del foc que, segons el Cos d'Agents Rurals, ha cremat, 0,9 hectàrees de pins i també bales de palla.

Poc més tard, a les 15.11 hores, s'ha rebut l'avís d'un incendi de matolls al voral de l'autopista AP-7, a l'alçada del punt quilomètric 160, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès. En l'extinció d'aquest foc hi han participat onze dotacions dels Bombers, dels quals tres han estat aèries, fins a les 18.50 hores, quan el foc ha estat totalment extingit. Segons informa el Cos d'Agents Rurals, ha cremat 0,2 hectàrees de matolls i 0,3 de vegetació urbana.

Aquest migida a les 12.07 hores els Bombers han estat alerts d'un foc de vegetació forestal a Sant Feliu de Codines, a una zona propera a Can Flaquer, a l'alçada del punt quilomètric 1,8 de la C1413B. Vuit dotacions terrestres dels Bombers i dos mitjans aeris han treballat a les tasques d'extinció del foc que ha estat donat per controlat al cap de mitja hora. Segons el Cos d'Agents Rurals, el foc ha afectat 0,4 hectàrees de vegetació forestal.