Tossa Unida i el PSC, a punt de tancar un pacte que farà alcaldessa la independent Gisela Saladich

CiU ja es veu a l'oposició i diu que el pacte ja "feia temps" que estava acordat

El partit que encapçala Imma Colom ja es veu a l'oposició i lamenta que els hagin "fet fer comèdia" durant les reunions de negociació mantingudes perquè creu que "el pacte ja estava fet des de feia temps". CiU s'ha quedat a un regidor de la majoria absoluta mentre que TU n'ha aconseguit quatre. Si les dues forces s'unissin, el PSC, amb dos regidors, quedaria sol a l'oposició. És per això que van proposar a TU tenir dues tinences d'alcaldia i compartir les regidories al 50% però no hi va haver acord. El punt de discòrdia és l'alcaldia. CiU considera que hauria de ser la cap de llista, Imma Colom, la que continués com a alcaldessa per ser el partit que ha guanyat les eleccions però TU no ho accepta. 

Colom apunta que en un govern de concentració com el que defensa TU el més lògic és que l'alcaldia estigui a mans de la força més votada i lamenta que no hagin acceptat tenir-la durant dos anys. 

Saladich, per la seva banda, apunta que un dels principals "esculls" és el pla de sanejament municipal, que veu indispensable per poder superar la "situació crítica" que viu el municipi a nivell econòmic. Saladich retreu a CiU, actualment al govern, que ja ho haurien d'haver fet en aquest mandat i afirma que no es van mostrar "gaire disposats" a tirar-ho endavant en els pròxims anys durant el procés de negociació. Amb el PSC, en canvi, aquest punt ja es dóna per superat i actualment hi ha "molt bona sintonia", assenyala la cap de llista de TU.

Aquest vespre hi ha prevista una reunió entre TU i el PSC, on es parlarà del possible repartiment de regidories, que podria acabar amb pacte. Saladich, però, s'ha mostrat prudent i diu que encara hi estan treballant.