CiU i el PP de Roses arriben a un preacord per assegurar-se la majoria a l'Ajuntament

La decisió s'ha pres després que Gent del Poble decidís en assemblea no pactar amb cap partit i passar a l'oposició

"Hem arribat a un preacord amb el PP i les negociacions estan ben encaminades". Amb aquestes paraules, l'alcaldable de CiU Carles Pàramo ha resumit el resultat de la reunió que ha mantingut amb el candidat popular Manel Escobar. Si res no es torça, es preveu que el preacord es converteixi en pacte ferm aquest mateix dijous. 

"Ells s'han endut feina a casa per acabar-ho d'estudiar tot; ara hem d'acabar de quadrar programes", ha ressaltat Pàramo. El pacte amb els populars arriba després que Gent del Poble-AM (GdP), amb dos regidors, decidís en assemblea no entrar a cap govern. Gairebé per unanimitat dels 51 assistents a l'assemblea, es va decidir no pactar ni amb CiU ni amb el PSC.

La decisió impossibilitava que la socialista Magda Casamitjana fos alcaldessa, perquè necessitava tant el suport de GdP com del PP per accedir al càrrec. La decisió de GdP feia, doncs, alcalde a Carles Pàramo, que va guanyar aquests comicis aconseguint nou regidors.

De totes maneres, per aconseguir la majoria absoluta a CiU li quedaven encara dos regidors. I, si res no es torça, els aconseguirà demà mateix amb el pacte que segellarà amb el PP. Els populars, amb Manel Escobar al capdavant, van aconseguir tres regidors a les eleccions del passat 22 de maig. 

Si el preacord s'acaba concretant, Roses haurà escollit el mateix camí que Platja d'Aro, a la comarca veïna del Baix Empordà. En aquest municipi, Joan Giraut (CiU) també s'ha assegurat la majoria pactant amb els populars al consistori.