Pagans assegura que el retard en la constitució del nou Ajuntament de Girona 'no paralitza res'

L'alcaldessa en funcions diu que és 'lògic' que ERC hagi presentat el recurs i que qualsevol partit en el seu lloc ho faria

El recurs contenciós electoral que ERC presentarà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a ajornar la constitució del nou Ajuntament de Girona fins l'1 de juliol. El partit presenta el recurs perquè no està d'acord amb el recompte de vots en blanc i per demanar que es donin per bones dues butlletes que s'han considerat nul·les: una que està estripada i una altra que conté, a més de la butlleta d'ERC, una estampa del fundador de l'Opus Dei, Josep Maria Escrivà de Balaguer. 

A efectes pràctics, doncs, l'equip de govern en funcions haurà d'allargar la seva tasca al capdavant del consistori unes setmanes més i haurà de mantenir-se en el càrrec fins l'1 de juliol. Després d'anunciar-se la nova situació, l'alcaldessa en funcions ha afirmat que la decisió d'ERC "té la seva lògica" i ha defensat que qualsevol partit que es jugués per un vot tenir o no representació al consistori hauria obrat de manera similar. 

Ara bé, Pagans s'ha mostrat molesta per algunes declaracions de partits que asseguraven que aquest retràs en la constitució del nou ajuntament portaria a la paràlisi de l'acció de govern i de la ciutat. "L'acció de govern i de ciutat no es paralitza ni s'ha paralitzat fins avui", ha sentenciat Pagans que afirma que tots els regidors en funcions -són 17- continuen treballant als despatxos i al carrer "com abans de les eleccions". "Un govern en funcions té la responsabilitat de la ciutat en totes i cadascuna de les coses que passen", ha recordat l'alcaldessa en funcions. 

Pagans ha explicat que per aquest dimecres tenien prevista una trobada amb el vencedor de les passades eleccions, Carles Puigdemont (CiU), per acabar de lligar aspecte de cara al ple que s'havia de celebrar dissabte. Pagans ha explicat que mantenen la trobada i que aquests dies de més per a la constitució del nou ajuntament estaran a la disposició de CiU "per tot allò que necessitin". 

L'alcaldessa en funcions però també ha llançat un missatge indirecte a Puigdemont per tal que comenci a donar noms de regidors per agilitzar el traspàs d'informació. "No sé si el senyor Puigdemont aprofitarà aquests dies per anunciar els regidors perquè interessa poder tenir un contacte més directe", ha declarat.