ERC força que s'ajorni la constitució de l'Ajuntament de Girona fins l'1 de juliol

Ha presentat un recurs al TSJC per revisar l'escrutini i aconseguir així un regidor per entrar al consistori

Un sobre amb una butlleta d'ERC estripada i un altre amb una butlleta republicana acompanyada d'una estampa de Josepmaria Escrivà de Balaguer -fundador de l'Opus Dei-. Aquests són els vots que Esquerra de Girona reclama al TSJC que siguin comptabilitzats com a vàlids. De ser així, els republicans aconseguirien entrar a l'Ajuntament de Girona i restarien un regidor a la CUP -que passaria de 3 a 2-.

Precisament aquesta segona formació independentista també ha presentat un recurs on demana que es considerin com a vots en blanc un total de 50 sobres amb butlletes en blanc al seu interior i que han estat comptabilitzades com a vots nuls. De ser així ERC encara quedaria més lluny d'entrar al consistori i el seu recurs no hauria servit per a res.

Mentrestant però, al igual que Barcelona, la constitució de l'Ajuntament de Girona ha quedat posposat fins el proper 1 de juliol. S'espera que avui ambdues formacions independentistes facin declaracions sobre els recursos presentats.  

Els motius d'ERC

Esquerra Republicana recorrerà perquè considera que el procés no ha estat rigorós tal i com la mateixa resolució diu. La cap de llista d’Esquerra, Blanca Palmada, ha dit que “hem valorat aquest pas que farem però creiem que hi ha fonaments jurídics i és sentit de responsabilitat recórrer”. Palmada també ha deixat clar que “Esquerra només hem actuat sobre els nostres vots, no sobre els vots d’altres formacions polítiques. És de justícia de responsabilitat per les persones que ens han donat confiança a l’Ajuntament de Girona presentar aquest recurs”.