CiU de Platja d'Aro pacta amb el PP i s'assegura la majoria a l'Ajuntament

El regidor popular tindrà la tercera tinença d'alcaldia i s'encarregarà de l'àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

El dibuix que van deixar les eleccions municipals a Platja d'Aro no deixava lloc per al dubte. CiU, amb vuit regidors dels disset que té el ple, va guanyar els comicis i es va quedar a un pas d'aconseguir majoria al consistori. 

Des d'un principi, CiU ja es va mostrar més procliu a segellar un pacte amb el PP i ERC per assegurar-se l'alcaldia. Per això, Giraut va encetar converses tant amb la republicana Estel Rodríguez com amb el popular Peter Kosidlo. 

Ara, CiU ha apostat per segellar un pacte amb els populars. Segons ha explicat el futur alcalde, Joan Giraut, la voluntat de CiU era establir "un acord més ampli", que inclogués tant els populars com els republicans. Al final, però, s'ha decidir aconseguir la majoria només amb els populars.

Tinença d'alcaldia i regidoria

L'acord amb el PP estableix que Peter Kosidlo assumirà la tercera tinença d'alcaldia i s'encarregarà de l'àrea de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat. A més, el regidor també presidirà el Consell de Dinamització Econòmica del municipi. 

Joan Giraut ha explicat que la decisió de tancar un acord amb el PP s'ha pres "després de sospesar moltes coses, i de veure que hi havia prioritats no compartides". Tot i això, Giraut també ha deixat entreveure que, a l'hora de decantar la balança, hi ha tingut a veure també el fet que ERC rebutgés de totes totes un govern a tres bandes. 

El futur alcalde de Castell-Platja d'Aro, que tornarà al càrrec després que una moció de censura el fes caure l'anterior legislatura, ha dit que no tanca la porta als republicans per arribar a acords puntuals. Això sí, des d'ERC a l'oposició. "Encara que l'acord és un fet consumat, deixem oberta una via d'entesa per arribar a acords puntuals", ha declarat Giraut. 

En referència al PP, el futur alcalde també ha admès que el canvi de candidat ha facilitat arribar a l'entesa. I és que, precisament, els populars van ser un dels grups que van donar suport als socialistes -encapçalats per Dolors Padilla- a la moció de censura del 2009. "Abans de les eleccions ja vam dir que miraríem per al futur del municipi, però canviant el candidat han facilitat les coses", ha conclòs Joan Giraut. 

Roma sí paga els traïdors

Qui sí que no ha passat per alt l'actitud del PP amb la moció de censura del 2009 ha estat la candidata d'ERC, Estel Rodríguez, que ara passarà a l'oposició. En una entrada al seu bloc, titulada 'Roma sí paga els traïdors', Rodríguez critica la decisió de Giraut, i diu que CiU ha "escollit el PP podent fer un altre pacte i sense tenir-ne cap necessitat".

Per a la candidata d'ERC, un pacte a tres bandes amb CiU i el PP era totalment impensable. "El nostre votant és crític i castiga ràpid, i no volem cap pacte encobert ni maniobra rocambolesca que els pugui decepcionar", escriu. I afegeix: "Els vam dir que havien d'escollir. I han escollit el PP". 

Per a Rodríguez, l'acord entre convergents i populars significa que "Roma ha acabat pagant els traïdors". Perquè, com escriu la candidata, "encara que la persones sigui diferent, aquí tots representem unes sigles i tenim un equip al darrere".