Acord entre CiU i PSC a Albanyà per evitar que el desempat pel tercer regidor el solucioni un sorteig

El pacte preveu que els convergents es quedin l'alcaldia però que el PSC tingui un regidor més

El cens electoral d'Albanyà és de 108 persones i, durant la jornada electoral de diumenge, 82 van anar a votar, 25 es van abstenir i una persona va votar en blanc. La combinació dels vots -en pobles tan petits es voten persones que integren llistes obertes- va ser capriciosa i va fer que els dos partits que es presentaven obtinguessin dos regidors cadascun i que hi hagués un empat entre la tercera persona més votades de les dues llistes.

Enlloc de resoldre aquest problema fent un simple sorteig en un ordinador de la Junta Electoral als jutjats de Figueres, els dos partits van pactar ahir a la nit fer un govern d'unitat. En aquest acord s'ha decidit que l'alcaldia passi del PSC a CiU i que Joan Fàbregas sigui l'alcalde del municipi. Com a contrapartida, el PSC es queda el tercer regidor en disputa. "Sé que em fiscalitzaran però tot sigui pel bé del poble", ha dit Fàbregas.

Durant el passat mandat, Vicens Campasol (PSC) va ser l'alcalde del municipi i ara continuarà al govern però cedint l'alcaldia a Joan Fàbregas, que era la primera vegada que es presentava i, per tant, s'estrenarà com alcalde.