CiU de la Bisbal no descarta demanar l'alcaldia compartida en les negociacions amb els altres partits

La federació nacionalista encetarà les converses la setmana vinent

El panorama resta obert a la Bisbal, després que les eleccions hagin donat a ERC i PSC el mateix número de regidors (sis cadascun), i que CiU, amb tres, pot tenir la clau del govern. La cap de llista de la federació nacionalista ha manifestat que a l'hora de negociar el programa serà "important", però no ha descartat demanar l'alcaldia compartida.

Per la seva banda, l'alcaldable republicà ha explicat que "per deferència" amb qui han governat aquests quatre anys, CiU, iniciarien la roda de contactes amb ells, de manera que estan esperant la citació de la federació nacionalista. A partir d'aquí, però, es mostren "oberts" a parlar amb la resta de partits, ja que no descarten tampoc un pacte amb el PSC. En aquest sentit, el canvi de cap de llista dels socialistes (Òscar Aparicio en lloc de Ramon Romaguera) pot propiciar que les relacions tinguin "un caire més normal", ja que en els últims anys havien arribat a situacions "que no eren les desitjables". D'altra banda, el fet que hagin estat la llista més votada significa, per ERC, que la fórmula de govern entre els republicans i CiU ha estat "ben valorada globalment".

Per la seva part, el cap de llista del PSC, Òscar Aparicio, ha explicat que avui mantindran una reunió interna amb l'executiva del partit i decidiran l'estratègia a seguir. Ha assegurat que estan oberts a parlar tant amb ERC com amb CiU, sense cap preferència, "sempre i quan hi hagi entesa", ja que "si no hi ha coherència" amb el programa electoral es quedaran a l'oposició, ha remarcat. Aparicio, però, reconeix que hi ha el "desavantatge" que CiU i ERC han estat junts a l'equip de govern, i els socialistes s'han quedat fent oposició.

Sobre la desaprovació que ha fet el PSC aquest temps de la gestió de la hisenda de l'Ajuntament, el cap de llista dels socialistes ha assegurat que "més que com ha estat fins ara", els interessa saber "com seria a partir d'ara". No obstant això, ha remarcat que la situació de les arques del consistori ha anat empitjorant respecte a com la va deixar el PSC el 2007 en sortir del govern, de manera que considera que ara cal trobar "mesures per redreçar l'equilibri de la hisenda municipal".

Les eleccions municipals del 22 de maig també van donar un regidor tant a ICV-EUiA com al PP. Així, els populars han aconseguit entrar a l'Ajuntament de la Bisbal, i els ecosocialistes s'han quedat amb un edil, com ja tenien en aquest mandat. També respecte als comicis del 2007, tant ERC com PSC han augmentat la representació amb un regidor cadascun (de 5 a 6 ambdós), i CiU també n'ha guanyat un (de 2 a 3).