Santi Vila: 'Aquest resultat és perquè ens ha votat gent que no és de CiU i que s'estima Figueres'

L'alcaldable d'ERC reconeix que ha estat un "desastre", que suposa un "canvi de cicle" pel partit

Eufòria és el que s'ha viscut a l'Hotel Ronda de Figueres on CiU ha fet el seguiment dels resultats electorals. Els millors pronòstics s'han acomplert i el partit ha aconseguit anar més enllà dels onze regidors necessaris per la majoria absoluta, arribant a un total de dotze. D'aquesta manera, Santi Vila, podrà continuar el projecte de ciutat que va començar ara fa quatre anys i "ampliar-lo", segons ha assenyalat, i sense necessitat de pactar. Després de governar amb dues fórmules diferents de tripartit -els primers 3 anys amb ICV i PSC- i l'últim amb ICV i ERC, reconeix que ha estat una experiència "molt dura" que "no la desitja ni al meu pitjor enemic".

Vila ha aconseguit el que els anteriors alcaldes no van arribar a fer mai en la història de la ciutat com és una majoria absoluta. En el seu discurs ha assenyalat que, tot i que "han fet una campanya esplèndida", les eleccions "ja estaven guanyades abans de començar la campanya electoral" i ha atribuït un "resultat tan extraordinari" perquè han aconseguit el vot d'aquells que no eren de CiU i que s'"estimen la ciutat".

Visiblement emocionat, ha acabat dedicant unes paraules d'agraïment als ciutadans: "No sé què té aquesta ciutat que al final només em fa que regals", i ha afegit que estar al capdavant de l'equip municipal és "el millor regal" que se li pot fer a un polític.

Males cares a ERC i brindis de cava al PP

L'altra cara de la moneda de la jornada ha estat el que s'ha viscut a la seu d'ERC, que ha vist com perdia un total de cinc regidors i es quedava amb un de sol. Un vertader "desastre", com ha reconegut el seu candidat, Francesc Canet, que ja ha anunciat que deixarà el partit perquè aquests resultats anuncien un "canvi de cicle". Canet, que actualment és vicealcalde, ha reconegut que ha estat totalment "inesperat" i ha afegit, "francament, no se'ns ocorre que haguem fet coses especialment mal fetes" com per arribar a aquest resultat.

El PP, en canvi, ha vist com els votants situaven el partit com a segona força més votada, per primer cop en la seva història. La seva candidata, Maria Àngels Olmedo, celebrava amb una copa de cava a la mà aquesta fita i enviava un missatge als seus votants: "No els defraudarem, estarem demà mateix treballant per aquests quatre anys". Aquest era el primer cop que Olmedo encapçalava la llista del PP.