Generalitat i ICF ofereixen a Ossa accedir als 4 milions d'euros que necessita per no marxar

El fabricant de motos de trial estudiarà ara les diferents opcions financeres i hi donarà resposta la setmana vinent

Pi, X. - ACN · ID 614134 –>            ACN · ID 614134

Girona (ACN).- La Generalitat i l'Institut Català de Finances (ICF) han ofert a l'empresa gironina Ossa accedir als 4 milions d'euros (MEUR) d'aval que reclama per no marxar de Catalunya. En una reunió celebrada a Barcelona, l'ICF ha posat damunt la taula diferents ofertes per arribar a aquesta quantitat, que el fabricant de motos de trial necessita per tirar endavant la producció. Ara, la firma gironina estudiarà aquestes opcions financeres i hi donarà resposta la setmana vinent. El director general d'Ossa, Joan Gurt, ha dit que ha trobat "molt bona predisposició" per part de l'ICF i ha admès que, d'entrada, no descarta poder arribar a un acord. L'empresa dóna feina a 30 persones i té una nau al polígon de Domeny.

A la reunió celebrada aquest matí, la Generalitat ha ofert a la firma gironina diverses opcions per accedir a l'aval de 4 MEUR que necessita. Aquests diners li calen a Ossa per tirar endavant la producció, i també perquè es pugui gestionar el mig any en què l'empresa no fabrica i es dedica a innovar.

El director general, Joan Gurt, ha precisat que ha trobat "molt bona predisposició" per part dels representants de l'ICF. "Ens han donat la possibilitat, mitjançant diverses opcions, per poder trobar el finançament que necessitem", ha precisat Gurt.

Les solucions que la Generalitat ha posat damunt la taula passen per fer un "esforç" tant per part del Govern com de l'empresa, com ha puntualitzat el director. Ara, un cop l'Institut Català de Finances ha presentat les diferents opcions, la firma gironina les estudiarà i hi donarà resposta a principis de la setmana vinent.

"Ens hem emplaçat la setmana que ve a una propera reunió", ha indicat Joan Gurt. El director general ja ha admès, però, que no descarta poder arribar a un acord perquè el fabricant de motos es pugui quedar a Catalunya.

Marca històrica

La marca Ossa va néixer el 1929, però el 1982 el fabricant de motos de trial va tancar per la forta competència asiàtica. El desembre del 2006, els actuals propietaris van comprar la firma amb l'objectiu de tornar-la a fer renéixer. Actualment, Ossa disposa de dues divisions: la que fabrica motos, instal·lada al polígon de Domeny, i una altra dedicada a la moda, amb seu a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

L'any passat, la firma gironina va tancar l'any facturant 4 MEUR. En total, l'empresa compta amb uns 30 treballadors directes, tot i que també dóna feina a un centenar més d'indirectes (la majoria dels quals, proveïdors).

L'empresa preveu presentar un nou model de moto d'Enduro a la fira de Milà. Ossa, que treballa sota comanda, va anunciar a principis d'aquesta setmana que si no podia accedir a finançament hauria de marxar de Catalunya.

Segons va precisar el director general, l'aixeta del crèdit estava tancada i no aconseguien tenir accés a l'aval que necessitaven. Joan Gurt, a més, va dir també que havia rebut dues ofertes de comunitats autònomes, i una tercera d'un país estranger, que li facilitaven instal·lacions i crèdit si s'hi volia instal·lar.