Santi Vila (CiU): 'O fi de l'espoli fiscal o secessió'

L'alcalde de Figueres assegura que el full de ruta de CiU només contempla aquestes dues opcions

Vila, que no s'ha significat mai pels seus postulats independentistes, en una entrevista amb directe!cat ja va assegurar que "mai com ara els moderats hem tingut tan pocs arguments" i afirmava que es resistia a creure que l'Espanya plurinacional no era possible. A més, també apuntava que "ningú com el catalanisme polític ha treballat tant perquè aquest model d'Estat fos plausible", malgrat "la incomprensió de molts conciutadans desenganyats davant dels continus greuges i desaires dels diversos governs d'Espanya i malgrat tenir claríssim que, en el fons, aquests governs sempre ens han vist com a foranis".

El convergent, en un apunt al seu blog, explica tant al PSOE com al PP que a CiU "estem cansats de la cançó de l'enfadós, que només dóna paraules amables però que en el fons, humilia Catalunya votació rere votació", i s'exclama: "La negativa del PSC-PSOE d'exigir al Govern el pagament del fons de competitivitat esgota els arguments conciliadors".

L'alcalde figuerenc clou el seu escrit amb la següent reflexió: "Fins i tot quan la independència arribi, seré dels que explicaran que si de mi hagués depengut, les coses podrien haver anat d’una altra manera!"