ERC de Llançà proposa una gran aliança amb JxCat i APL

Els democrates consultaran a la militància la decisió

ERC, guanyadora de les eleccions municipals a Llançà (Alt Empordà), amb Guillem Cusí al capdavant, van iniciar ahir una roda de contactes per tal de confeccionar el nou govern municipal. La trobada va servir per anunciar al PSC que no pensaven comptar amb ells per al nou Equip de Govern i van llençar una proposta per aglutinar a Junts per Catalunya (JxCat) i Alternativa per Llançà (APL) en una gran aliança.

Aquesta proposta uniria els gairebé 1.800 vots que sumen les tres formacions i que suposen més del 70% de l'electorat, assolint una majoria absoluta de vuit regidors d'un consistori d'onze en total.

Si bé els independents d'APL han acceptat la proposta, JxCat han assegurat que la traslladaran a la militància perquè decideixin. De ser acceptat Cusí retornaria a l'alcaldia en substitució de Pere Vila (JxCat) i ja han anunciat una "remodelació integral" del cartipàs municipal.

El cap de llista i portaveu dels republicans Guillem Cusí, ha manifestat que “hem de treballar en positiu, volem oferir al poble de Llançà el govern més representatiu de la història i amb el màxim consens possible”.
 
Tant Junts per Llançà, com APL s’han emplaçat a trobar-se novament amb ERC per seguir negociant la proposta dels republicans.