Corregeixen el recompte a Corçà i Fem Poble passa de l'oposició a tenir majoria absoluta

Un error donava l'alcaldia a MESxCorçà

Una correcció en el recompte de vots al web del Ministeri d'Interior ha canviat completament la configuració de l'Ajuntament de Corçà (Baix Empordà). Les dades oficials donaven diumenge la victòria a la llista que ha governat durant els últims tres mandats, MESxCorçà, amb Carme Güell al capdavant.

Els resultats atorgaven a aquesta formació quatre regidors, mentre que a Fem Poble-Tots per l'Empordà, tres, i al PSC, dos. La junta electoral de la Bisbal d'Empordà, però, va comunicar aquest dimarts que, en realitat, Fem Poble n'havia aconseguit cinc, assolint la majoria absoluta.

MES s'ha quedat amb quatre –i passa doncs a l'oposició- i els socialistes no n'han tret cap. El nou alcalde, Raül Yruela, ha explicat que la mateixa nit electoral ja sabien que hi havia hagut un error perquè tenien les actes del recompte que els donaven la victòria i que la situació que han viscut és "una mica surrealista". "Ens hem passat tres dies donant explicacions i justificant-ho", concreta Yruela.

"Nou impuls"

Yruela, que s'agafa la situació amb humor, diu que la seva llista "treballarà de valent per donar un nou impuls al poble". "Som una candidatura que ens hem presentat per primer cop, en positiu i amb ganes de fer un canvi", explica. "La majoria som fills de Corçà, que vivim i treballem aquí; a més, molts estem implicats en la vida local, en l'AMPA de l'escola o amb els geganters", hi afegeix.