Madrenas diu que la seva candidatura és l'única que garanteix un ajuntament independentista

Adverteix dels perjudicis derivats de possibles pactes post electorals

A tres dies de les eleccions municipals i europees del 26-M, la candidata de Junts per Catalunya – Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que la seva llista és l’única candidatura que garanteix una alcaldia independentista per als propers quatre anys a Girona: “el país viu un moment crucial, on s’ha demostrat la importància que els alcaldes i alcaldesses del territori estiguin alineats amb les institucions catalanes i amb l’objectiu de la independència. Ho vam veure l’1 d’octubre, i per això és tant important que Girona es mantingui com una capital encapçalada per algú ferm i compromès”, ha dit.

Precisament en l’acte central de dimarts, on la candidatura va omplir el Teatre Municipal fregant les 600 persones, el president de la Generalitat Quim Torra es va manifestar en aquest sentit, explicant que “és important tenir els alcaldes i alcaldesses al costat del país, i que quan els cridi a Palau, de Girona hi sigui la Marta amb la vara, després d’haver aguantat tot el que ha hagut d’aguantar aquests anys”.

Junts per Catalunya – Girona ha recordat que durant els seus tres anys de mandat Marta Madrenas ha demostrat el seu compromís amb el país i la valentia que exigia la ciutadania davant els atacs a què s’ha sotmès a les institucions i els símbols de Catalunya. Madrenas adverteix del risc que determinats pactes postelectorals acabin portant al capdavant del consistori a una persona no independentista: “veiem com en les preguntes sobre pactes, hi ha partits que no responen amb claredat, i que no descarten cap opció prioritzant fins i tot fer fora Marta Madrenas per sobre de tot. En funció de com es resolgui el triple empat actual entre PSC, ERC i la CUP, ens podem trobar que durant quatre anys, o durant una part del proper mandat, hi hagi al capdavant de l’Ajuntament un partit que no estigui compromès amb l’horitzó de país”. En aquest sentit, Madrenas recorda que Girona és l’exemple de com una ciutat involucrada en la defensa dels drets i llibertats individuals i col·lectius és també un referent en el desenvolupament social i econòmic.

En l’acte central, el cap de llista de Junts per Catalunya – Lliures per Europa Carles Puigdemont va agrair a Madrenas “haver sabut interpretar bé el que necessitava la ciutat de Girona i haver-ho millorat, també pensant en el país”.