Detingut un home que utilitzava un software per intentar robar un vehicle a la Jonquera

Tenia una tauleta endollada als ports de diagnosi del vehicle

  • ACN
    Fotos: ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 20 de maig, a La Jonquera, un home de 28 anys i de nacionalitat francesa, com a presumpte autor d’un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle.

Els fets van succeir el passat 20 de maig quan un home va intentar sostreure un vehicle que estava estacionat en el pàrquing d’un centre comercial de la Jonquera.

Una parella va trobar-se un home a l’interior del seu vehicle, assegut al seient del conductor, que manipulava una tauleta electrònica amb un cablejat connectat als ports de la central de comunicació i diagnosi del turisme.

La parella va alertar els serveis d’emergència i amb l’ajuda dels vigilants del centre comercial van retenir el lladre. Els mossos van comprovar que aquella persona havia fet servir un programa informàtic per obrir i manipular el vehicle a través dels ports de la centraleta electrònica i amb l’ajuda d’un descodificador informàtic.

Per aquest motiu el van detenir  com a presumpte autor d’un robatori i furt d’ús de vehicle en grau de temptativa.

Es dona la circumstància que la Gendarmerie també el va detenir el passat 2 d’abril per sostreure un vehicle a Figueres. En aquella ocasió, es va recuperar el vehicle sostret prop de Montpeller (França), i es va comprovar que l’havia intentat vendre’l a través d’un portal d’internet francès, amb els quilòmetres manipulats i canviant el software de diagnosi del vehicle.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten noves detencions relacionades amb el fet.

El detingut, amb antecedents,  va passar ahir dia 22 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.