Casellas aposta per fer la segona piscina coberta al costat del pavelló nou de Figueres

El PSC critica l’estat de deixadesa de diverses instal·lacions esportives

L’equip del candidat del PSC a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Pere Casellas, s’ha traslladat avui a la pista de l’estadi Albert Gurt per exposar les propostes electorals en matèria esportiva. El socialista té com una de les prioritats per al pròxim mandat la construcció de la segona piscina coberta al costat del pavelló nou. El candidat socialista ha explicat que “quan erem al govern havíem mantingut contactes amb la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) per obtenir finançament per aquest projecte”. La UFEC estava diposada a aportar tres quartes parts del cost de la piscina a canvi d’una concessió.

El PSC no es partidari de projectes faraònics en qüestió d’instal·lacions esportives i lamenta que hi hagi espais amb manca de manteniment i “en estat de deixadesa”. Com a exemples, el candidat ha parlat “d’on som avui, a la pista esportiva Albert Gurt, que actualment està en molt mal estat i té problemes greus de seguretat”. L’arranjament de la pista de l’estadi Gurt i la millora de les instal·lacions dels pavellons Roser Llop i Rafael Mora són assignatures pendents per l’equip socialista, que farà un pla de manteniment per a diversos espais amb inversions i millores anuals.

Figueres no només ha d’endreçar i cuidar les seves instal·lacions sinó que ha de fomentar l’esport base “corregint desigualtats socials i culturals i convertint-lo en un element integrador dins la societat figuerenca”. Per Casellas, ha d’haver “un compromís de l’Ajuntament perquè no hi hagi nens i nenes que per raons econòmiques no puguin practicar esport”.

Mapa d'entitats esportives

Una altra proposta de l’equip del PSC és elaborar un Mapa d’Entitats Esportives (MEE) que permeti conèixer amb profunditat el nombre d’entitats existents, activitats que duen a terme i les possibilitats que tenen de rebre ajuts públics, privats o de qualsevol tipus. A més d’aquesta guia, PERE CASELLAS, afegeix: “Tindrem cura dels clubs i les associacions esportives de la ciutat en molts aspectes, per exemple, revisarem a l’alça les subvencions i crearem una àrea jurídica que defensi els seus interessos”.

Pel que fa a esdeveniments, el PSC elaborarà un Pla d’Activitats Esportives que permeti establir cada any accions concretes en diverses disciplines de relleu -sense oblidar la resta- per situar Figueres en el mapa esportiu català, espanyol i europeu. Això comportarà la creació de nous esdeveniments i el manteniment d’altres d’èxit com la mitja marató.