Casellas (PSC) vol fer de Figueres una ''ciutat amiga dels animals''

Proposa incrementar els pipicans o crear una Oficina per les mascotes

L’alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Pere Casellas, ha presentat, des del Parc de les Aigües, les seves propostes per a la protecció d’animals i plantes. Per Casellas, “Figueres ha de tenir l’etiqueta de ciutat amiga dels animals” i afegeix: “Volem una ciutat amable, endreçada, on s’hi visqui bé, però no només han de viure bé les persones, els animals, també. Des de l’Ajuntament hi haurà el tacte, la sensibilitat, però també una defensa jurídica quan l’animal hagi estat maltractat, de manera que el consistori pugui prendre mesures”.

Una de les prioritats pel PSC és la dels pipicans. El socialista afirma que “a la ciutat hi ha mancances importants amb el tema dels pipicans. No n’hi ha suficients i els que hi ha tenen problemes de manteniment i neteja”.

A banda dels pipicans, que requereixen mesures urgents, l’equip del candidat vol impulsar un conveni amb diferents residèncie  perquè es puguin acollir animals perduts o abandonats. També es treballà en la creació d’una Oficina d’Animals per promoure el civisme entre els propietaris dels gossos però que també faci complir les ordenances relacionades amb els animals i les plantes. És a dir, caldrà imposar sancions per aquelles persones que no recullin els excrements de la seva mascota però també per als maltractaments. L’Oficina dels Animals podrà vehicular les denuncies i un agent cívic podrà fer d’intermediari entre el denunciant i l’Ajuntament en els casos dels maltractaments.

Amb tot, l’altra assignatura pendent a Figueres és la del xipatge i l’esterilització. Casellas declara: “No quadra que en una ciutat de 45.000 habitants hi hagués fins fa poc uns 300 animals censats, això no és real. Per això tots els vehicles de la Guàrdia Urbana han de tenir un lector de xip”.  Pel que fa a animals abandonats, el PSC vol promoure l’educació d’aquests perquè puguin fer tasques de seguretat i també terapèutiques, per exemple, amb avis i nens. Altres actuacions per dur a terme són les relacionades amb la proliferació de colònies de gats i les plagues urbanes d’animals com rates i coloms. Tot les mesures que s’apliquin en aquest àmbit han de ser ètiques i respectuoses amb el medi ambient.

Finalment, el cap de llista, es compromet a garantir una cavalcada de Reis sense animals. L’alcaldable declara: “No es portaran a terme contractacions d’entitats o organitzacions que explotin lúdicament els animals ni els utilitzin en activitats que els puguin provocar danys físics o psicològics”.