Casellas (PSC) presenta 30 mesures per millorar la seguretat a Figueres

Proposa crear la figura del "sereno"

El candidat del PSC a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Pere Casellas, ha presentat avui les seves 30 mesures per augmentar la seguretat a la ciutat. Ho ha fet davant dels jutjats de Figueres on ha declarat: “Junts per Figueres i Jordi Masquef han presentat una sèrie de mesures que representen una esmena a la totalitat a si mateixos. Ens meravella que ens hagin fotocopiat el nostre programa electoral en qüestió de seguretat, això vol dir que anem en la mateixa direcció, però cap d’aquestes mesures s’han posat en marxa en els últims 12 anys”.

Casellas ha afegit: “Ens preguntem perquè no s’ha contractat policia quan es podia haver fet. Tampoc s’ha previst res relacionat amb els drons, ni contra el tràfic de drogues, per posar alguns exemples. Tot el que estan dient ara Jordi Masquef és un canvi a la seva política i ens preocupa que es vagi d’un costat a l’altre”

L’alcaldable del PSC es referma en la seva idea que els problemes de seguretat i civisme de Figueres s’han d’arreglar, ja. Considera que els ciutadans “no se senten segurs, la ciutat està trista, moltes vegades és incívica i això s’ha de solucionar”. Per això, el PSC vol fer alllò que “ja s’havia d’haver fet des dels governs de Figueres dels últims 12 anys”. S’han de contractar més policies i arribar almenys als 90 agents ( 2 per cada 1.000 habitants); posar en marxa un servei de serenos, perquè vetllin per la seguretat i dedicar un unitat especial contra el frau de la llum. Una altra actuació que es vol posar en marxa és la de garantir la presència ininterrompuda de Guàrdia Urbana als barris del Culubret, Sant Joan, Juncària Parc Bosc, habitatges del Parc i al Bon Pastor.

El PSC també vol crear una unitat específica contra el tràfic de drogues. En aquest sentit, es vol dotar la Guàrdia Urbana d’una unitat canina, “ben feta”. Pel que fa a la videovigilància s’instal·larien dispositius en els punts de recollida de les escombraries per multar els incívics i també s’instal·larien càmeres als punts més conflictius de la ciutat.

El socialista destaca, però, que totes les accions que vol tirar endavant no es poden fer sense mesures socials. És a dir, sense habitatge suficient a la ciutat o sense una agència que ajudi a combatre les drogadiccions. El candidat del PSC creu que “les mesures de seguretat no poden anar mai deslligades de les mesures socials”

Finalment, el candidat s’ha referit novament a la necessitat que Figueres estigui endreçada i que es facin complir les ordenances, ja sigui aquelles relacionades amb “les caques de gossos o les que tenen a veure amb les obertures o tancaments de locals”. El candidat del PSC és optimista i diu: “Hem de fer que tot funcioni millor i ens cal ordre, ordre i més ordre".