El Girona a una jornada de confirmar el seu retorn a Segona

Els de Montilivi s'han estavellat contra el Llevant (1-2)

El Girona FC ha sortit derrotat aquesta tarda contra el Llevant en un partit horrible dels d'Eusebio que han estat incapaços de conservar més de dos minuts el gol que Stuani ha marcat el minut 59, igualat per Morales al 61 i superat per Bardhi al 85 que pràcticament els ha deixat sentenciats.

Les possibilitats del Girona de conservar la permanència a Primera passen per guanyar la propera jornada, que el Celta perdi i que eixuguin sis gols en contra del -goal averge-. Una proesa que no es creu ni els aficionats (que han començat a abandonar l'estadi de Montilivi després del segon gol del Llevant), ni tant sols els jugadors, que s'han quedat al mig del camp amb la mirada perduda i conscients que l'any vinent el seu equip tornarà a l'infern.

La primera part s'ha iniciat amb gran intensitat per part de l'equip local que s'ha bolcat a l'atac i tingut bones oportunitats, convertint al porter visitant en l'heroi del seu equip. Aitor s'ha lluït amb diverses intervencions que han desesperat la davantera blanc-i-roja que no s'han rendit i ho han seguit intentant sense fortuna. En destaca un cop de cap de Lozano als sis minuts. El Girona havia començat amb una marxa més que el seu rival, afectat per les lesions de Toño als 10 segons i de Rober Pier al minut 16.

La segona part s'ha convertit en una muntanya russa d'emocions. Stuani, al minut 59, avançava als locals aprofitant un rebuig d'Aitor, que havia aguantat fins aleshores la porteria a zero amb diverses aturades de mèrit.

Però l'alegria a Montilivi ha durat menys que un caramel a les portes d'una escola. No havien passat ni dos minuts quan Morales rematava amb potència una mesurada centrada de Pedro López. Eusebio ha intentat reactivar l'equip amb l'entrada de Mojica, debutant aquesta temporada com també amb Soni. Tres minuts després ha arribat la jugada clau que ha acabat d'enfonsar als gironins. Del Cerro ha xiulat penal de Coke sobre Pere Pons i li ha ensenyat la vermella al granota, però posteriorment a petició del VAR i una ràpida consulta al monitor li han servit per a canviar d'opinió. Ni penal, ni expulsió.

L'empat fins aleshores semblava bo i deixava una petita escletxa d'esperança al Girona. Tanmateix, arribats al minut 85, Bardhi ha rebut una pilota de Campanya i ha batut a Bono amb un xut ras. Aquest ha estat un gol no només providencial pel Llevant, sinó també per Valladolid i Vila-real, que s'han salvat gràcies a ell.

El Girona es prepara ja per tornar a Segona divisió després de la derrota que el deixa pràcticament, i de forma matemàtica, a l'infern.