Detingut el presumpte assassí del jove mort a Salt, Óscar Cruz

Els Mossos d'Esquadra han enxampat a Anderson Jair S.P. al municipi de Vic (Osona)

Dues setmanes després de la mort del jove veí de Salt, Óscar Cruz, agents dels Mossos d'Esquadra han detingut avui al colombià de 23 anys, Anderson Jair S.P., com a suposat autor material de les ferides mortals que se li van detectar al cap. La investigació encara resta oberta per tal d'esclarir si hi havien més persones implicades en la baralla que va acabar amb la vida de Cruz i el cas es troba sota secret de sumari.

Els fets

El passat diumenge 13 de març al matí, un treballador de la neteja de Salt va trobar un jove ferit a la plaça dels Colors de Salt. El jove, Óscar Cruz,  tenia una ferida al cap i la cara ensangonada, segons van descriure alguns veïns a qui el treballador va alertar. Després de donar avís a la Policia Local, el noi va ser traslladat a l'hospital Santa Caterina.

Poc després, però, ell mateix va marxar-ne per voluntat pròpia abans que els metges l'exploressin. El jove va tornar cap a casa seva, però abans va passar per casa d'un amic i li va explicar que l'havien agredit. Segons van relatar joves de la seva colla, ell tornava de festa i a la plaça dels Colors un o més desconeguts l'haurien increpat i estomacat.

El noi va anar-se'n a dormir al pis del carrer Doctor Ferran número 10, on vivia amb la seva tia, i aquesta va ser la darrera vegada que se'l va veure amb vida. El dilluns a la tarda, la dona se'l va trobar mort al llit.