Els amics del jove mort a Salt demanen que s'investigui el cas i que es 'faci justícia'

Els nois sostenen que el jove mort va ser increpat i agredit i el defineixen com 'tranquil i pacífic'

'El que ha passat et fa pensar; nosaltres som de Salt de tota la vida i al nostre amic ens l'han matat'. Això és el que creu la colla del jove de 22 anys que aquest dilluns va morir a Salt. Diumenge al matí, un treballador de la neteja i alguns veïns es van trobar el noi estès a terra a la plaça dels Colors. Els seus amics sostenen que un o més desconeguts el van increpar i agredir quan tornava de festa.

'Ell va explicar que estava sol i que, després que l'increpessin, es van començar a barallar', explica Julián Ríos, un dels nois de la seva colla. Va ser durant la disputa que el jove -que es deia Óscar- va rebre un fort cop al cap, que li va provocar una ferida.

'Li van clavar un cop de puny o ventar un cop amb una barra; el que sigui, però ell va caure a plom a terra', explica Ríos. El jove es va quedar semiinconscient, i poc després un treballador de la neteja el va trobar estès a la plaça.

Va ser aquest home qui va alertar els veïns, i entre tots junts van avisar la Policia Local i els serveis d'emergència. La propietària del bar 'El Malagueño', María Muñoz, explica que el treballador de la neteja va venir-los a explicar què passava.

Cara ensangonada

'Jo em vaig apropar i, quan li vaig cridar l'atenció, va llançar un gemec; aleshores, quan va girar la cara vaig veure que la tenia ensangonada i vaig trucar a la policia', explica Muñoz. Els agents van anar fins a la plaça dels Colors i, després d'alertar els serveis d'emergències, van traslladar el jove a l'Hospital Santa Caterina.

El noi, però, va marxar per voluntat pròpia abans que els metges li fessin cap revisió. 'Ell deia que havia estat esperant entre una hora i una hora i mitja que l'atenguessin; tornàvem de festa, volia anar a casa a dormir i per això va marxar', ha relatat Julián Ríos.

De camí, el jove va explicar a un amic de la colla, conegut com 'Maradona', què li havia passat. El jove va arribar passades les deu del matí a casa seva, un pis del número 10 del carrer Doctor Ferran, on vivia amb la seva tia.

El noi va marxar cap a dormir i aquesta va ser la darrera vegada que se'l va veure amb vida. Quan el dilluns la tia va anar a veure com es trobava, el va trobar fred. El jove ja estava mort.

Demanar justícia

Els amics del jove de 22 anys sostenen que el noi va morir arran de l'agressió i demanen que es faci justícia. Reclamen als Mossos d'Esquadra que investiguin el cas, i lamenten que era un noi 'agradable, molt tranquil i pacífic, a qui agradava la festa però que tampoc no bevia massa'. Per mostrar el seu suport, la colla ha signat una fotografia on tots apareixen a l'interior d'una discoteca.

'Nosaltres som de Salt de tota la vida, i una cosa com aquesta et fa pensar', explica Julián Ríos. I hi afegeix: 'L'han matat, no és que s'hagi donat un cop ell mateix, sinó que li han fet altres; avui plorem la seva pèrdua, però demanem que investiguin què ha passat'. Els joves també lamenten que Salt no para de sortir als mitjans per fets negatius i han reclamat més presència policial als carrers. 
  • Un dels amics del jove mort, Julián Ríos, reclama que s'investigui el cas
  • Julián Ríos explica com l'Oscar va arribar a casa després de marxar de l'hospital i el van trobar més tard mort