Casellas (PSC) proposa que Figueres sigui una ''ciutat amiga'' dels animals

L'alcaldable presenta vint mesures

El candidat a l’alcaldia a Figueres (Alt Empordà) pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), Pere Casellas, ha assegurat estar disposat a desenvolupar polítiques que posin en valor els éssers vius que integren la ciutat, tant animals com plantes. Casellas creu que el respecte al medi ambient “s’ha de garantir des de les escoles mitjançant xerrades educatives i de civisme i això ens porta a la ciutat que defensem, una ciutat respectuosa, cívica, democràtica i amb especial atenció a les persones”.

L’alcaldable socliasita ha presentat un paquet de mesures per posar en marxa si guanya les eleccions. Es tracta que “des de l’Ajuntament es reguli, com cal, el paper dels animals en relació amb els éssers humans”.

Casellas detalla: “Entre les accions que proposem hi ha la de dotar a la Guàrdia Urbana d’un lector de xips per vehicle. I és que des del consistori s’ha de promoure la castració i l’ús del xip”. En aquest sentit, el PSC aposta per subvencionar la castració i el xipatge per animals censats a Figueres. Altres mesures a promoure serien l’adopció nacional i internacional, amb control i seguiment dels adoptants i fomentar l’educació dels gossos abandonats perquè puguin ser aptes per a tasques de vigilància policial o social (figura del gos o gat com a animal terapèutic).

Per damunt de tot, el PSC vol impulsar la defensa animalística i jurídica dels drets dels animals. En un altre àmbit, s’aposta per actuar amb fermesa contra l’incivisme i sancionar els propietaris de gossos que no en retiren els excrements i promoure l’ús de les bosses per recollir les defecacions d’animals al carrer, així com l’ús d’una ampolla d’aigua per netejar els orins.

Altres mesures a aplicar serien la millora i control de les colònies de gats a la ciutat; garantir que els gossos o gats abandonats els caps de setmana o festius puguin romandre en una residència i facilitar les denúncies per maltractaments.

Sobre els abandonaments, Pere Casellas proposa “imposar sancions ja sigui amb multes econòmiques o amb treballs en benefici de la comunitat”.

Una altra assignatura pendent a la ciutat, segons els socialistes figuerencs, és la manca de pipicans. Per això proposen un augment  i millorar el manteniment i neteja dels existents. D’altra banda, es vol garantir l’erradicació de plagues d’origen animal i vegetal amb mitjans respectuosos i ètics amb el medi i la dignitat dels animals i les plantes.

L’alcaldable també es refereix a la polèmica d’esdeveniments amb animals a la ciutat i declara: “Garantirem una cavalcada de reis sense animals. No es portaran a terme contractacions d’entitats o organitzacions que explotin lúdicament els animals ni els utilitzin en activitats que puguin danyar-los física o psíquicament.”
Finalment, el paquet de mesures per protegir animals i plantes també recull iniciatives com la creació d’una oficina d’animals; promoure l’accés dels animals de companyia al transport urbà i la lluita contra l’explotació animal en tots els àmbits, en especial la vinculada amb la mendicitat.