CiU d'Olot i Reagrupament acorden anar plegats a les eleccions municipals

El reagrupat Josep Ferrés s'incorporarà al novè lloc de la llista electoral

La formació independentista de Joan Carretero, Reagrupament, també estarà present a la ciutat d'Olot després d'arribar a un acord amb Convergència i Unió (CiU) de la capital garrotxina. Aquesta és la primera vegada que Rcat assoleix un pacte amb una formació no independentista fora de les sigles habituals de la CUP i ERC. Amb tot, s'ha decidit que Josep Ferrés, actual responsable d'Imatge i Comunicació de Reagrupament, s'incorporarà al novè lloc de la llista encapçalada pel convergent Josep M. Corominas.

Pel que fa als acords programàtics s'ha informat de l'aplicació de diverses mesures encaminades a portar a terme una 'regeneració democràtica'.  En aquest sentit s'ha pactat la creació de regidors de proximitat a cada barri que cada mes atendran als veïns. Proposaran la creació del Consell dels Alcaldes, que estarà format per tots els exalcaldes i exalcaldesses que ha tingut Olot. Aquest consell tindrà un caràcter consultiu i es crearà amb la voluntat de reconèixer l’experiència i el coneixement que tenen de la ciutat totes les persones que han estat batlles del municipi.

A nivell de retribucions el seu objectiu és que els regidors tinguin una retribució única i de simple càlcul al consistori, sense rebre més diners per participar en òrgans o comissions municipals com ara succeeix. D'altra banda volen dotar a la Junta de portaveus de la potestat per avaluar i reprovar els alts càrrecs executius de l’Ajuntament, atenint‐se a les seves funcions, mèrit i experiència en el camp que han de gestionar.

En un altre ordre de les coses tots els regidors dels grups municipals tindran dret a sol∙licitar al govern tota aquella informació que considerin necessària per la seva activitat. Els regidors i/o tècnics municipals del Consistori tindran terminis màxims pel lliurament de documentació i informació. Quedarà expressament prohibida la redacció d’informes per part d’empreses, consultors o assessors externs a la funció pública. Només s’encarregaran aquells informes imprescindibles, autoritzats amb la signatura del regidor i acompanyats d’un informe preceptiu signat pel màxim responsable de la funció pública en aquell departament, en el que es reconegui que l’administració no disposa internament dels mitjans o la capacitat per redactar‐lo ella mateixa.

Finalment el programa electoral incorporarà la proposta que l’Ajuntament d'Olot haurà de portar un registre d’empreses contractades, amb informació detallada sobre les contractacions.

Josep Ferrés

Llicenciat en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per la Universitat de Girona. Des de fa 21 anys treballa en una empresa de salut animal, de la qual forma part de l’equip directiu. Membre de la junta comarcal de Reagrupament, responsable d’Imatge i de Comunicació. Va formar part de la Junta Gestora de 'La Garrotxa Decideix', on es va responsabilitzar de la coordinació de tasques de logística en les consultes sobre la Independència del 13D, 28F i 25A a la comarca de la Garrotxa.