Ferran Adrià anuncia un acord de cinc anys amb la Universitat de Harvard per fer-hi un curs de ciència i cuina

El xef català serà professor convidat al centre americà on hi farà uns diàlegs entorn els processos creatius

Ferran Adrià ha participat aquest dilluns al Fòrum Gastronòmic de Girona on ha presentat una ponència sobre la caça al Bulli. L'acte ha començat amb un minut de silenci en memòria del cuiner Santi Santamaria, que va morir el passat dimecres, i també en memòria d'Albert del Pinotxo, amo d'un emblemàtic establiment del mercat de la Boqueria de Barcelona mort diumenge.

El propi Adrià ha de qualificat d'històrica' la conferència que ha donat ja que ha avançat que no assistirà a congressos ni donarà conferències com a mínim en tres anys. Segons ha argumentat el xef català, la decisió la pren per tal de 'fer neteja' i fer una 'descompressió' tant per part del públic com del mateix equip de El Bulli. Durant una roda de premsa posterior, el xef català ha anunciat que després de la primera experiència amb la Universitat de Harvard, on el passat setembre de la mà de la Fundació Alícia hi van assistir per fer un curs de Ciència i Cuina, han arribat a un acord per repetir l'experiència cinc anys més.

En el projecte s'hi veuran involucrats diversos professors que, segons ha explicat Adrià, es tracta de personalitats que durant aquests anys han tingut relació amb Alícia. La idea del cuiner és que cada any assisteixin al curs de Harvard de dos a tres nous cuiners a proposta de la fundació.

Professor convidat a Harvard
Durant la mateixa roda de premsa, Adrià ha explicat que ha acceptat la invitació de la Universitat de Harvard d'assistir-hi com a professor convidat. Es tractarà de fer estades de 15 dies a la prestigiosa universitat on la seva participació girarà entorn la creativitat. Adrià ha explicat que ha posat una condició a la universitat per donar el sí i és que no faria classes sinó que duria a terme 'diàlegs sobre creativitat i mètodes i processos creatius'. 'Com pots produir el màxim de la creativitat i ser feliç?', aquesta és la premissa que regirà les reflexions del cuiner a la universitat americana.