Roses homenatja sis veïns que han treballat al restaurant El Bulli amb el Dracma de Plata

Casamitjana agraeix la dedicació dels rosincs a un projecte que ha situat el municipi 'en el mapa mundial de la gastronomia'

Mateu Casañas (15 anys de servei), Fernando Martin Rosa (18), Josep Maria López Tomàs (21), Lluís Garcia (22), Pol Perelló (12) i Lluís Biosca (25) han rebut la rèplica de la Dracma de Plata que Ferran Adrià i Juli Soler van rebre el 1996 en nom d'El Bulli. La Dracma és la màxima distinció honorífica que atorga l'Ajuntament de Roses a aquells rosincs o entitats que s'han significat per la tasca social i/o professional.


Ferran Adrià s'ha mostrat satisfet per un reconeixement que simbolitza 'un homenatge als milers de treballadors que han passat per El Bulli durant els darrers 25 anys'. Precisament, juntament amb Juli Soler, Ferran Adrià també ha estat distingit, en aquest cas amb la Rosa de Bronze.

La Rosa forma part d'una edició limitada de 25 unitats del Ziggurat que es troba a la confluència de la Riera Ginjolers amb el Passeig Marítim, obra de l'artista rosinc Narcís Costa. S'entrega a aquelles persones que, sense distinció d'origen, han dedicat part de la seva vida a Roses, i han destacat per l'excel·lència en el seu camp de treball. A més dels propietaris d'El Bulli, han rebut aquesta distinció Mercè Portell pel 75è aniversari de l'Hotel Terraza o la família Vicens-Rahola en el centenari del naixement de Jaume Vicens Vives.

La sala d'actes de l'ajuntament de Roses ha estat l'escenari d'aquest acte de reconeixement als propietaris d'El Bulli i a la feina dels sis rosincs de naixement o adopció, que conformen la plantilla fixa del restaurant des de fa més de 10 anys.