El Parc Natural del Cap de Creus permetrà l'ampliació del Bulli fins a un 50% amb la nova fundació

Ferran Adrià presenta el seu projecte a Roses i demana que el territori se'l faci seu

  • El Teatre Municipal de Roses s'ha quedat petit per la presentació © M. Estarriola
    El Teatre Municipal de Roses s'ha quedat petit per la presentació © M. Estarriola
  • Ferran Adrià acompanyat de l'alcaldessa de Roses i altres autoritats © ACN
    Ferran Adrià acompanyat de l'alcaldessa de Roses i altres autoritats © ACN

Segons ha explicat l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el pla especial del Parc Natural del Cap de Creus permet que es construeixi fins al 20% però és possible arribar fins al 50% sempre i quan el projecte 's'ho valgui' i sigui un projecte de país i sostenible. Per aquest motiu, El Bulli podrà ampliar-se fins a un 50% quan es transformi amb fundació de manera que esdevingui un espai 'totalment integrat' i que 'no molesti visualment', tal com ha puntualitzat Casamitjana. Ferran Adrià, per la seva part, ha destacat que 'farem el que ens deixin fer'.


Així ho ha dit el cuiner català aquest divendres a Roses on ha presentat el nou projecte que té entre mans. Es tracta d'El Bulli Foundation, una fundació sense ànim de lucre i on el cuiner investigarà i reflexionarà sobre el món de la gastronomia. Ferran Adrià ha assegurat que es tracta d'un projecte 'estrany i molt nou' i per això ha demanat que el territori se'l faci seu.' 'Aquest projecte és de tots, l'heu de sentir vostre', ha recalcat.

'Esperit d'avantguarda'

El cuiner ha destacat que tot i ser un projecte novedós també és 'arriscat'. El nou espai suposarà una inversió anual d'entre 600.000 i 800.000 euros que sortirà de les butxaques de Juli Soler, Ferran Adrià i Albert Adrià, socis d'El Bulli. Segons Ferran Adrià, aquesta transformació era necessària ja que 'l'esperit d'avantguarda i d'anar més endavant només es pot fer a través de la fundació'.

Espai sostenible

El canvi de restaurant a fundació, que serà una realitat el 2014, suposarà molts canvis. L'edifici actual situat a Cala Monjoi comptarà amb nous espais al seu voltant. El Bulli es convertirà en un arxivador al que tindran accés els visitants i també comptarà amb una sala de 'brainstorming', que servirà també de cinema i un espai on s'investigarà. Segons el mateix Ferran Adrià, vol aportar una infraestructura 'única' al món i que a més sigui un lloc de visita i de referència. A més, l'edifici aposta per la sostenibilitat i per això es tractarà d'un espai ecològic i integrat a l'entorn, amb emissions zero i que produeixi l'energia que necessita.