Bellcaire acaba amb la polèmica i desestima fer un aeròdrom al municipi

L'equip de govern al·lega que el projecte tindria un impacte molt gran

L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà ha desestimat el projecte per instal·lar un aeròdrom al municipi. Després de mesos de polèmica, l'equip de govern ha votat en contra de tirar endavant la iniciativa al ple extraordinari que s'ha celebrat aquest vespre.

L'alcalde, David Font, ha explicat que després d'analitzar les al·legacions presentades (cinc en total) i els informes complementaris que van demanar han decidit prendre aquesta decisió. En concret, diu que l'informe d'impacte ambiental i paisatgístic deixa clar que la infraestructura tindria efectes molt importants sobre el paisatge de la zona però també en la seva fauna afectant, entre d'altres, connectors biològics.

Font ha insistit que el municipi s'ha manifestat clarament en contra de la iniciativa. De fet, hi han presentat desenes de signatures oposant-s'hi i que això, sumat a la informació recopilada, els ha portat a denegar el projecte.

En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que a nivell municipal el procés està tancat però que el promotor pot presentar-hi al·legacions i, si ho considera, arribar fins al contenciós.

Amb tot, però, ha dit que l'informe és clar i que els errors que s'hi ha detectat en l'àmbit paisatgístic no es poden resoldre.

Al ple hi ha faltat dues regidores, que han deixat per escrit que no hi podien assistir per motius personals i laborals però han dit que haurien votat a favor d'aturar el projecte. Tot i això, una d'elles ha matisat que la seva voluntat era donar suport al primer punt de declarar la nul·litat de l'acord d'aprovació prèvia però que hauria apostat per deixar sobre la taula la d'altres aspectes.

Mesos de polèmica i de tramitació

El govern municipal va aturar la iniciativa fa mesos després d'haver-la aprovat inicialment i davant la forta oposició veïnal va suspendre la tramitació per demanar informes complementaris que avalessin o no la proposta. A principis de febrer va aixecar la suspensió i va reobrir el període d'al·legacions.

El projecte preveia fer un camp de vol amb dues pistes en uns terrenys anomenats Mas Can Xicu d'uns 87.000 metres quadrats, propietat del promotor. A més, s'hi contemplen quatre hangars, en un dels quals s'ubicaria el museu amb una exposició d'aeronaus clàssiques i històriques, segons el promotor, "únic" al territori.