El promotor de l'aeròdrom de Bellcaire reclama que s'aixequi la suspensió del projecte

Diu que el retard en la tramitació el perjudica econòmicament

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN

L'Ajuntament de Bellcaire va aprovar el 7 de novembre suspendre l'aprovació inicial del projecte per fer un aeròdrom i un museu dedicat a l'aviació al municipi. La decisió es va prendre en un ple extraordinari on l'alcalde, David Font, va admetre que el govern municipal està en contra de la iniciativa però que va tirar-la endavant perquè complia amb tots els requisits administratius. Malgrat això, va dir que encarregarien informes complementaris d'impacte paisatgístic i acústic però també sobre la utilitat pública del museu, que és el que permetria que es pogués tirar endavant en uns terrenys rústics.

El promotor, present a la sessió, ja va anunciar que no hi estava d'acord i que defensaria el projecte fins al final. Ara, un mes després reclama que s'aixequi la suspensió. Díaz creu que no hi ha motius per mantenir-ho i denuncia que la situació el perjudica econòmicament. A més, ha avançat que ha presentat recurs contra la decisió. "L'Ajuntament m'ha dit que el 9 de gener tindran els informes però nosaltres pensem que es podria fer ja", insisteix.

Díaz manté que es tracta d'un projecte "positiu" per al municipi perquè a banda de pistes tindrà un museu amb una exposició d'aeronaus clàssiques i històriques "únic" al territori. De fet, diu que molts col·leccionistes i empresaris del sector s'hi han posat en contacte per poder-hi mostrar material.

A més, assegura que estarà integrat a la zona i que no provocarà cap impacte a l'entorn. També defensa que suposarà una important inversió econòmica al municipi i que contribuirà a generar activitat perquè portarà turistes i estarà oberta a visites escolars. El promotor insisteix que el projecte té tota la documentació necessària.

Dues pistes i quatre hangars

La iniciativa preveu fer un camp de vol amb dues pistes en uns terrenys d'uns 87.000 metres quadrats, propietat del promotor. A més, s'hi contemplen quatre hangars, en un dels quals s'ubicaria el museu.

La suspensió es va adoptar arran de l'oposició veïnal i dels ecologistes a la iniciativa i després que el consistori estudiés les vies legals que tenia per aturar-ho, un cop aprovat inicialment. El secretari municipal va explicar durant el ple que tenien dues opcions: deixar que arribés a Urbanisme o adoptar la mesura, prevista per la llei.

Un cop es tinguin tots aquests documents que s'han encarregat, l'Ajuntament haurà de veure si el projecte s'ajusta a la normativa i es torna a tramitar o, per contra, es desestima com ja va passar fa dos anys quan el promotor va presentar una proposta per fer un camp de vol privat.