Fan una ressonància magnètica cerebral a l'assassí múltiple d'Olot per avaluar el seu estat mental

La defensa de Pere Puig diu que es mostra 'penedit' pels crims però que també sap 'que ha de pagar el que va fer'

Pere Puig ha arribat a l'IML de Girona, situat a l'edifici dels Jutjats, poc després de les deu del matí. Fortament custodiat per dos Mossos d'Esquadra, l'assassí confés d'Olot hi ha anat perquè els metges li fessin una segona exploració -la primera va ser al gener- amb l'objectiu d'avaluar el seu estat mental.


Pocs moments abans que comencés l'entrevista, la seva lletrada, Núria Masó, ha entregat una autorització perquè se'l sotmetés també a una ressonància magnètica cerebral. Aquesta prova, que s'ha fet avui mateix a l'Hospital Josep Trueta, ha de servir per veure si hi ha alguna anomalia 'o algun tipus de lesió orgànica' al cervell del paleta que li afecti l'estat mental.

Els resultats de la ressonància s'inclouran també a l'informe sobre l'estat mental del paleta de la Vall d'en Bas. 'Després d'aquesta segona exploració, esperem que se n'extregui algun informe que ens pugui afavorir d'alguna manera', ha indicat Masó. La lletrada també ha indicat que, al seu parer, la prova de la ressonància magnètica 'no és massa habitual', i ha ressaltat que han donat el consentiment perquè volen 'que es faci justícia'.

L'advocada ha explicat que, segons creu, la ment de Puig està afectada 'per alguna cosa' que el va empènyer a prémer el gatell aquell 15 de desembre al bar 'La Cuina de l'Anna' de La Canya i a la sucursal de la CAM d'Olot. Al seu darrere, va deixar-hi quatre morts: els responsables de l'empresa de construcció on treballava i els dos empleats de la sucursal bancària.

'La ressonància servirà per avaluar també si el cervell pot tenir algun tipus de deformitat, i no exclou altres trets que pugui tenir la personalitat del meu client', ha indicat Masó. L'advocada també ha explicat que, depenent de les conclusions de l'informe psiquiàtric, es plantejarà demanar una altra avaluació alternativa.

Pere Puig es troba ingressat a presó d'ençà que va cometre els assassinats. Núria Masó ha explicat que el seu client es mostra 'penedit' del que va fer, però que d'altra banda 'sap' i és conscient 'que ha de pagar' pels crims.

Res al Registre de la Propietat

En paral·lel a l'avaluació psiquiàtrica de Pere Puig, la instrucció del cas també avança en altres àmbits. En concret, pel que fa a l'econòmic, Núria Masó ha explicat que un informe emès pel Registre de la Propietat conclou que Pere Puig 'no té béns' immobles al seu nom, fet que no permet demanar embargaments per satisfer la responsabilitat civil i les indemnitzacions a les famílies de les víctimes.

L'advocada ha tornat a sostenir que el seu client és 'insolvent' i ha dit que, tot i que el seu nom consti en una llibreta on hi ha 30.000 euros, el titular del compte és el seu pare. 'Els únics ingressos que entren en aquest compte són els del seu pare, perquè la nòmina del meu client s'ingressava a la CAM', ha conclòs Núria Masó.