Aquest migdia l’Ajuntament de Blanes ha pogut procedir finalment a certificar el tancament de la part il·legal del Càmping Blanc d’Eivissa, situat a la zona turística d’Els Pins. Efectius de la Policia Local, encapçalats pel seu cap, Joan Garcia, han precintat la part il·legal mitjançant l’Autorització d’Entrada a domicili emesa pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona, en compliment de la resolució del Decret d’Alcaldia del 21 de novembre de 2018.
El Decret contemplava que s’havia de procedir al cessament de l’activitat i ús urbanístic de càmping mitjançant precinte de les instal·lacions, així com que calia implantar un tancament que separi la part il·legal de la que és correcte en l’establiment. Ara bé, tal com ha informat aquest migdia a l’alcalde de Blanes, Mario Ros, el cap de la Policia Local, Joan Garcia, no ha estat necessari utilitzar l’autorització judicial per donar compliment al decret. El propietari del càmping els ha mostrat com, de manera voluntària i mitjançant acta notarial amb data d’aquest passat dilluns 4 de març, ja havia procedit a acotar totalment la zona afectada per l’esmentat decret.
S'ha comprovat l’adequació del tancament
Tanmateix, el responsable de l’establiment ha accedit i ha donat la seva autorització expressa perquè la comitiva municipal i policial entrés a l’interior del càmping per procedir a les oportunes comprovacions i etiquetatge del precinte, sense necessitat d’haver d’emprar cap altra element de força avalat per l’esmentada autorització del Jutjat de Girona. Acompanyats del propietari, els efectius policials i l’arquitecte tècnic municipal han comprovat que realment tota la zona afectada està delimitada i fermada amb una tanca metàl·lica d’enreixat d’una alçada aproximada de dos metres que garanteix l’acotament de l’espai ampliat de manera il·legal.
En aquest sentit, durant la inspecció s’ha comprovat que a la zona paral·lela del camí d’accés hi ha 13 mòduls, els accessos als quals també està tancat amb el mateix sistema. Per la seva banda, a la zona d’acampada queden 2 mòduls i 15 caravanes, així com restes d’utensilis propis d’aquests tipus d’establiments, com ara cadires de plàstics, petits mobles auxiliars, catifes de gespa artificial, entre d’altres, fruit del desmuntatge dels mòduls i caravanes que hi havia.
Els efectius policials han vist que tot aquest perímetre està tancat, delimitant un espai on també hi ha incloses instal·lacions com ara el Bar-Restaurant, la Piscina i la Zona Esportiva. Igualment, han pogut comprovar que les zones de pàrquing afectades estan buides. Finalment, un cop conclosa la inspecció de tot l’entorn, la Policia Local ha procedit a precintar-ho tot, col·locant els adhesius amb els escuts institucionals i la inscripció amb el número i data del decret de referència a manera de testimoni. Cal recordar que, el què finalment ha tingut lloc avui dimarts, ja es va voler fer el passat 23 de gener, però aquell dia un treballador de l’establiment va negar l’entrada a la comitiva municipal per expressa indicació de la propietat. Per aquest motiu, es va haver de demanar la perceptiva ordre judicial que no s’ha hagut d’utilitzar al actuar voluntàriament el propietari de mutu propi, i accedir el pas a la comitiva.
Un llarg procés que ha culminat avui
L’octubre del 2018 l’Ajuntament de Blanes va endegar el decret que ordenava als responsables del Càmping Blanc d’Eivissa que procedissin al tancament de l’ampliació il·legal amb una data límit. Aquest termini s’exhauria a finals de novembre, quan el consistori havia d’executar forçosament el tancament. Abans que s’esgotés, però, els propietaris van entrar una petició al consistori demanant que se’ls concedís tres mesos més de termini perquè els clients que estaven instal·lats en la zona ampliada il·legalment poguessin recollir el seu material.
L’Ajuntament va concedir-los una pròrroga de 45 dies naturals perquè es retiressin les caravanes, autocaravanes, tendes de campanya i tot el material instal·lat en la zona que s’havia de precintar. Es tractava de no perjudicar als clients del càmping que, segons van expressar en una concentració que van fer el 2 de novembre davant del consistori, no coneixien la situació en fals que hi havia al càmping on s’allotjaven habitualment.
Un cop concedida aquesta darrera pròrroga, la Policia Local de Blanes va estar efectuant inspeccions per comprovar que s’estava fent el desmantellament. Si bé a mitjans de desembre es va notificar que ja hi havia més del 25% de material fora, en canvi una nova inspecció realitzada el 18 de gener va determinar que la retirada no s’havia complert, cosa la qual va precipitar un nou decret per notificar als propietaris el precinte definitiu que es volia efectuar el passat 23 de gener.