El càmping Bella Terra de Blanes tampoc deixa entrar a la Policia per tancar l'ampliació il·legal

Els propietaris diuen que ja han acordonat la zona

De la mateixa manera que es va procedir ahir amb el Càmping Blanc d’Eivissa, el matí d’avui l’Ajuntament de Blanes (Selva) havia preparat tot l’operatiu per actuar en el Càmping Bella Terra per l’ampliació il·legal de terrenys de finals dels anys 90. En el moment de personar-se davant l’establiment dues dotacions de la Policia Local del municipi, se'ls ha negat el pas, de la mateixa manera que als operaris de les Brigades Municipals que transportaven les tanques en un camió i un tècnic d’Urbanisme.

El dispositiu judicial havia de donar compliment al decret que indicava que s’havia de procedir al cessament de l’activitat i ús urbanístic de la part ampliada il·legalment pel càmping. Això volia dir que s’havien de precintar les instal·lacions, així com implantar un tancament separador del sector que sí compleix amb la normativa.

Oposició dels propietaris

De la mateixa manera que va succeir ahir, tampoc s'ha pogut efectuar el tancament. La diferència és que la comitiva municipal ha estat rebuda per un representant legal dels propietaris, així com per treballadors de l’establiment. Tots ells s’han reunit a les oficines de recepció, on se li ha comunicat a l’inspector en cap de la Policia Local, Joan Garcia, que des del seu punt de vista el procés quedava aturat perquè ahir mateix van presentar un recurs i sol·licitud de mesures cautelars contra l’ordre d’execució al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona.

Els representants del càmping entenen que, d’aquesta manera, havia de quedar en suspens l’ordre d’execució. Tanmateix, s’ha informat que des de la direcció del càmping ja fa uns dies es va instal·lar una cinta de abalisament que acota tota la zona afectada, i que durant aquests mesos el càmping es troba tancat i sense exercir cap tipus d’activitat.

Després de consultar-ho als serveis jurídics de l’Ajuntament, aquests han determinat que no era així afirmant que el recurs del càmping no aturava l’aplicació del què s’ordena al decret. Per aquest motiu, l’inspector en cap de la Policia Local ha tornat a demanar als representants de la propietat que facilités l’accés a la comitiva, cosa a la qual s’hi ha negat, impedint explícitament al dispositiu policial el compliment de la resolució. Igual que es va fer ahir, l’inspector en cap ha informat que la seva negativa pot ser constitutiva d’infracció penal per un delicte de desobediència greu a l’autoritat municipal, tal com es recull al Codi Penal.

Per la seva banda, el representant de l’establiment turístic ha demanat que constés en l’acta aixecada per la Policia Local de Blanes que el càmping Bella Terra ha precintat voluntàriament amb una cinta l’àmbit afectat per l’ordre municipal. En aquest darrer sentit, han manifestat que s’oposen a la instal·lació d’un tancament físic perquè entenen que no s’especifica en l’ordre municipal, i que rebutgen qualsevol acció mentre el Jutjat no s’hagi pronunciat sobre la mesura cautelar sol·licitada ahir dimecres.

Per últim, el càmping ha informat que ja ha comunicat als seus clients que han de retirar els albergs mòbils o semi mòbils en la zona afectada, i han explicat que queden un màxim de 26 caravanes. En aquest mateix espai també hi queden uns 20 mòduls propietat d’un operador turístic a qui el càmping ja ha avisat perquè els retirin. De la mateixa manera que va passar ahir, ara el procediment que haurà de seguir l’Ajuntament per donar compliment a la sentència serà mitjançant ordre judicial que autoritzi l’entrada.