Amplien el temps al càmping Blanc d'Eivissa de Blanes per buidar l'espai il·legal

Els propietaris havien demanat una pròrroga de tres mesos

L'Ajuntament de Blanes (la Selva) ha decidit ampliar el marge que tenien els propietaris del càmping Blanc d'Eivissa per desallotjar el terreny que havia ampliat il·legalment l'establiment. El termini inicial s'acabava aquest dimecres 21 de novembre, però el dilluns 19 els propietaris del càmping van demanar una pròrroga de tres mesos més a l'Ajuntament.

L'àrea municipal d'Urbansime ha optat per estimar parcialment aquesta petició i els ha concedit 30 dies hàbils perquè desmuntin qualsevol material que hi hagi a la zona ocupada. Si sumem els 30 dies hàbils als festius, en total els propietaris tenen 45 dies naturals per retirar caravanes, autocaravanes, tendes de campanya, albergs semi mòbils i qualsevol altre element del càmping.

En el cas en què d'aquí a 45 dies no s'hagi desallotjat tot el terreny, el govern local ho encarregarà de forma subsidiària a la Policia Local del municipi. L'Ajuntament ja ha anunciat que tot i accedir a la pròrroga, demanarà al cos policial local que estigui pendent de com evoluciona la situació. Si detecten que no hi ha cap tipus d'activitat en la retirada del material, procediran al desallotjament abans de finalitzar el termini de la pròrroga.

El govern ha afirmat que la pròrroga s'ha concedit principalment per no perjudicar als clients del càmping, que no tenen cap culpa que l'establiment decidís agafar més metres dels permesos. A més, si el desmantellament es fa per iniciativa pròpia del càmping serà més fàcil ja que hi ha vehicles i caravanes d'un volum important. El fet d'haver de traslladar tot aquest material podria complicar i allargar el desallotjament.

El decret d'alcaldia que concedeix la pròrroga s'ha signat aquest mateix dimecres 21 de novembre i es farà arribar al Jutjat Contenciós Administratiu i a la Fiscalia Provincial de Girona. Als propietaris se'ls entregarà demà dijous 22 de novembre.

Manifestació dels clients del càmping

Enmig de les disputes entre els propietaris del càmping i l'Ajuntament de Blanes, uns 300 clients del Blanc d'Eivissa van manifestar-se el passat 2 de novembre davant de l'edifici consistorial. Demanaven poder quedar-se en els terrenys que el càmping ocupava de forma il·legal. Ells van explicar que no sabien que estaven en un terreny que el càmping havia ocupat sense complir la normativa, tot i que pagaven el lloguer de la parcel·la. L'alcalde del municipi, Mario Ros, es va posar en contacte amb els afectats i els ha tingut al corrent de tots els processos que seguia el desallotjament.