Clam contra el tancament de l'ampliació il·legal del càmping Blanc de Blanes

S'han concentrat 300 clients davant de l'Ajuntament

Uns 300 clients del càmping Blanc d'Eivissa de Blanes s'han concentrat aquest divendres davant de l'Ajuntament per reclamar que no es tanqui l'ampliació de les instal·lacions il·legals a finals de mes. Es tracta d'un ordre, aprovat per decret d'alcaldia, que obliga als propietaris del càmping a tancar l'espai ocupat des de fa anys i on es dona de termini màxim fins al 21 de novembre.
Els manifestants són famílies, la majoria amb fills, que no volen quedar-se sense aquesta segona residència. Denuncien que l'anunci de tancament els ha agafat per sorpresa i fins i tot alguns ja han pagat la quota anual de lloguer de temporada de parcel·la. També estan estudiant si ho porten al Síndic de Greuges. L'Ajuntament ha explicat que el càmping podria sol·licitar una pròrroga en els pròxims dies.
 
Els concentrats representaven les més de 250 famílies afectades per l'ordre de tancament de l'ampliació del càmping Blanc d'Eivissa de Blanes que fa uns anys es van ampliar de forma il·legal. Fa uns dies, l'Ajuntament va informar al propietari del càmping que tenia fins al 21 de novembre de termini per tancar aquest espai.

"No en sabíem res", es queixava la Rosa, una clienta de Barcelona que fa molts anys que ve a passar els caps de setmana i festius al càmping. Explica que han decidit mobilitzar-se per demanar a les administracions que treballin per evitar el tancament.
Com ella, hi ha moltes famílies que han invertit diners amb la compra de bungalows o millores en la parcel·la per la qual paguen un lloguer. "La meva filla s'ha comprat aquest setembre una caravana per seguir aquí i com la meva filla molta gent", ha explicat.

Alguns clients ja han pagat els més de 4.000 euros que val la quota anual perquè desconeixien el risc que hi havia de tancament. És el cas de la Raquel González, que ha explicat que l'establiment els ha retornat l'import i que estan mirant com les quotes. Des de fa tretze anys que va al càmping i aquest estiu es van vendre el bungalow per comprar-se una caravana de 16.000 euros. Espera que el tancament no es faci efectiu. Explica que les parcel·les són més grans que a altres indrets, fan uns 90 metres quadrats, i que això els impediria poder-se instal·lar en un nou emplaçament perquè l'estructura que tenen està pensada per aquestes dimensions.

Els llogaters estan estudiant portar el cas al Síndic de Greuges. I avisen que, en cas que no se suspengui el tancament, hi hauran noves mobilitzacions.

Dimecres passat el propietari del càmping va sol·licitar una reunió amb l'alcalde. La direcció va expressar que estudiarien presentar un escrit sol·licitant una pròrroga del tancament. Aquest divendres, però, no s'havia rebut cap petició.

El Blanc d'Eivissa no és l'únic càmping afectat per les ampliacions il·legals. També hi ha el Bella Terra. El juny del 2017, l'equip de govern va aprovar el POUM sense incloure aquestes zones i evitant-se, així, poder-les legalitzar tot seguint les indicacions d'Urbanisme. També se'ls ha multat amb importants sancions: 1,5 milions d'euros per a Bella Terra i 1,3 milions d'euros per al Blanc d'Eivissa per haver fet les ampliacions sense les llicències en uns terrenys que no són urbanitzables.