Roses defensa la nova ordenança de platges perquè 'garanteix la tranquil·litat' dels banyistes

Es preveuen sancions d'entre 120 i 6.000 euros a massatgistes il·legals i escultors de sorra sense permís

Que no hi hagi soroll que pugui molestar als banyistes o que les zones del passeig marítim estiguin en bones condicions. Són alguns motius pels quals l'Ajuntament de Roses defensa l'ordenança que aprovarà al mes de maig. 'L'interès de l'Ajuntament és que les platges estiguin el màxim de cuidades', ha explicat Martínez que ha afegit que tot i encara no ser un problema real, l'ordenança pretén evitar futurs conflictes pel que fa a la regulació dels usos d'aquestes zones turístiques que a l'estiu es converteixen en objectiu principal per totes aquelles persones que volen fer negoci oferint massatges o mostrant a qualsevol visitant les seves escultures de sorra.

'Es tracta d'una ordenança força àmplia', ha avançat el regidor de Serveis Territorials que ha dit que no només se centrarà en regular les activitats a les platges del municipi sinó d'arreu del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i també del passeig marítim de Roses. 'Tot el que des de fa temps està regulat dins del poble, quedarà regulat també al passeig', ha indicat Martínez referint-se a la venta ambulant que a l'estiu ocupa les zones més properes a les platges on els turistes hi passen el dia. 'Habilitarem un pla d'usos que donarà autoritzacions a aquelles persones que compleixin els requisits que demanem i que demanin un permís previ', ha explicat el regidor.

Les persones que no estiguin autoritzades a fer activitats a les platges o al passeig rebran sancions d'entre 120 i 6000 euros, segons ha dit Martínez, o bé faran serveis a la comunitat. 'Donarem la opció de convalidar les sancions per tasques de neteja de les platges, per exemple', ha dit el regidor que ha explicat que es tracta d'una mesura previsora perquè 'possiblement sigui molt difícil arribar a cobrar les multes de les persones que fan massatges o escultures'. Les faltes es classificaran en funció de la seva gravetat. Les multes que siguin de caire lleu oscil·laran entre 120 i 750 euros, mentre que les que siguin 'greus' aniran des de 750 a 2000 euros i les 'molt greus' fins a 6000 euros.

Ordenança en mà, la policia local podrà fer fora a les persones que estiguin fent activitats no permeses a les zones que quedin regulades a partir del mes de maig. 'És una eina més que tindrà la policia per fer complir norma', ha explicat Martínez. El regidor de Serveis Territorial no ha descartat però que a la llarga s'hagin de retocar alguns punts de l'ordenança un cop es comprovi la seva validesa amb la pràctica. 'Haurem de veure si amb algunes coses ens hem passat de llarg o amb d'altres ens hem quedat curts', ha dit el regidor.