El Run4Cancer de l'Oncolliga espera arribar als 4.000 participants

Se celebrarà el 10 de febrer en múltiples poblacions gironines

La Fundació Oncolliga Girona se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer) amb l’organització de diverses activitats solidàries. La més destacada serà la Run4Cancer, una cursa solidària d’àmbit provincial que tindrà lloc el 10 de febrer i que enguany arriba a la cinquena edició amb el repte de reunir 4.000 participants entre les vuit seus on se celebra: Figueres (Alt Empordà), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima).

L’organització d’aquesta peculiar cursa solidària va a càrrec de la delegació d’Oncolliga a cada població, amb el suport i col·laboració d’altres entitats del municipi, i des de la primera edició el nombre de participants no ha parat de créixer. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, enguany s’ha posat en marxa una campanya de vídeos promocionals en la qual han pres part diversos esportistes d’èlit de les comarques gironines, com el capità del Girona FC, Àlex Granell, l’atleta olímpica Esther Guerrero, les jugadores de l'UniGirona Núria Martínez i Aina Martín o les campiones del CPA Olot. També hi ha participat diversos col·lectius del teixit social de les diferents poblacions on se celebra la prova, com ara Els Pastorets de Palafrugell, els Fondistes de Tossa, els treballadors de l'Hospital de Figueres o el grup de teatre infantil El Pot Petit.

El Run4Cancer consta de dues modalitats: un circuit de 10 km pensat per a corredors habituals, i un altre de 5 km pensat per a tots els públics i ideal per fer en família. Els recorreguts són circulars i transcorren pels nuclis dels municipis i el seu entorn. La sortida serà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de la cursa i hi haurà la possibilitat d’inscriure-s’hi el mateix dia des d’una hora abans de la sortida. La plataforma online per inscriure’s de manera anticipada estarà habilitada a la web fins al 6 de febrer a les 14.00 h.

Les inscripcions dels participants i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l’any passat uns beneficis de 12.158,67 euros, que es van destinar a finançar els diferents serveis que l’Oncolliga ofereix als malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

Pebrots contra el càncer i conferència sobre prevenció

El Run4Cancer posarà el punt i final a les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer. Els dies 1 i 2 de febrer, voluntaris de l’Oncolliga tornaran a participar, un any més, a la campanya “Posem-li pebrots al càncer” impulsada per la FECEC (Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya) i els supermercats Condis. La campanya es desenvoluparà en un total de 493 supermercats Condis de tot Catalunya, 22 dels quals estan situats a les comarques gironines, concretament a les poblacions de Banyoles, Besalú, Blanes, Breda Cadaqués, Caldes de Malavella, Celrà, Girona, La Bisbal d’Empordà, Ribes de Freser, Riells i Viabrea, Ripoll, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners. La campanya consisteix en vendre bosses de pebrots entre els clients de la cadena de supermercats a un preu simbòlic d'un euro i mig amb l’objectiu de fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia, difondre la tasca d’acompanyament que fan les entitats vinculades a la FECEC i també aconseguir fons per continuar desenvolupant els programes d’atenció i ajuda als malalts i als seus familiars.

El mateix dia 4 de febrer, tindrà lloc la conferència “Els set pilars anti càncer”, a càrrec del doctor Josep Ramon Germà Lluch, director d’Estratègia Clínica i Resultats Oncològics de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i autor del llibre del mateix títol. La conferència se celebrarà a les 7 de la tarda a l’Hotel Carlemany i en finalitzar l’acte, el doctor signarà exemplars del seu llibre.