Pia Bosch substitueix Anna Pagans com a candidata del PSC a l'alcaldia de Girona

Només han anat a l'assemblea 71 dels 911 afiliats amb dret a vot i 67 han donat suport a la nova candidata

No hi ha hagut sorpreses i l'exdiputada i anterior delegada de la Generalitat, Pia Bosch, s'ha convertit en la nova alcaldable del PSC per Girona. De fet, a les cinc d'aquesta tarda, hora en què acabava el termini per presentar candidatures, la seva era la única que hi havia sobre la taula.


La primera secretària de l'agrupació local del PSC a Girona, Glòria Plana, ha ressaltat que d'ençà que Anna Pagans els va fer saber que no optaria a la reelecció, de seguida es va engegar la maquinària per nomenar un nou alcaldable. Plana ha recordat que Pia Bosch arribava avalada per la cúpula, que l'ha escollida per la seva 'trajectòria política, la seva capacitat immensa de treball i la implicació amb el partit i la ciutat'.

L'assemblea de l'agrupació local del PSC, reunida aquest vespre a la seu del partit, l'ha escollida per àmplia majoria dels assistents. De les 71 persones que han dipositat el vot a les dues urnes (64 ho han fet a la dels militants, i set a la dels simpatitzants), 67 vots han avalat Bosch com a candidata. Els vots restants s'han repartit a parts iguals entre nuls i en blanc.

Tot i que Plana ha ressaltat que l'assemblea havia estat una de les més concorregudes, la veritat és que de les 911 persones (entre militants i simpatitzants) que podien emetre el seu vot, ho han arribat a fer menys d'un 10%. Un cop fet el recompte de les votacions, la primera secretària de l'agrupació local ha estat l'encarregada d'anunciar el resultat, que s'ha acompanyat de nombrosos aplaudiments a l'alcaldable.

Pia Bosch, doncs, serà la substituta d'Anna Pagans a l'alcaldia de Girona. Divendres passat, l'actual alcaldessa va anunciar públicament que no optaria a la reelecció a les eleccions del maig del 2011 per motius personals. Al gener farà nou anys que Pagans és alcaldessa de la ciutat, després de substituir Joaquim Nadal en el càrrec.

Breu i sense preguntes

En una compareixença breu davant els mitjans de comunicació, i sense acceptar preguntes, Pia Bosch ha llegit un comunicat on ha agraït la confiança que li ha dipositat l'assemblea. 'Seré candidata, doncs, a l'alcaldia de Girona i encapçalaré un equip d'homes i dones amb voluntat de liderar una nova etapa en el rellançament de la nostra ciutat', ha dit l'alcaldable.

Bosch ha assegurat que assumeix aquest 'compromís' amb 'humilitat' però també 'amb l'orgull' del projecte que representa. Conscient que les eleccions municipals arriben en un moment econòmic complex, Pia Bosch ha ressaltat que ara 'és més important que mai que siguem capaços de generar una onada de confiança en un projecte renovat i renovador, regenerador, que retorni a la ciutat l'alegria que el moment de crisi que vivim se'ns ha endut'.

Durant la lectura del comunicat, Bosch ha recordat que el PSC encapçala el govern de Girona d'ençà de l'arribada de la democràcia. 'Volem fer-ho de nou; afirmem la nostra capacitat de renovar el projecte i mobilitzar les millors energies de la ciutat, som la força dels nous començaments i volem tornar-ho a demostrar', ha dit.

Pia Bosch ha estès la mà a tots els ciutadans de Girona -petits i grans- perquè l'ajudin a fer realitat el seu projecte de ciutat. 'Em presentaré, doncs, perquè em sento amb la il·lusió i l'energia necessàries per liderar un nou projecte ambiciós i de futur per Girona', ha dit. I ha afegit: 'Volem rellançar la nostra ciutat comptant amb el suport més ampli possible; m'adreçaré al cap, però també al cor dels gironins'.

Per acabar, la nova alcaldable s'ha compromès a mantenir una nova trobada amb els mitjans de comunicació -aquesta ja, la setmana entrant- per respondre les qüestions que li vulguin formular.