Puigdemont (CiU) diu que la renúncia de Pagans posa fi a un model de govern 'exhaust'

El convergent assegura que l'alcaldessa s'ha adonat 'que hi ha un canvi de tendència' a Girona

El candidat de CiU per les properes eleccions municipals a Girona, Carles Puigdemont, ha volgut analitzar l'anunci fet aquest matí per part de l'alcaldessa de la ciutat, Anna Pagans (PSC), la qual ha assegurat que no pensa tornar-se a presentar a la reelecció. Pel convergent aquesta acció respon a la necessitat de posar fi a un model de govern que arriba 'exhaust' al final del seu mandat. En aquest sentit Puigdemont considera que calen 'lideratges nous, sense tutelatges externs, sense retorns al passat' i ha aprofitat per qualificar la renúncia de Pagans com la constatació de que és necessari 'passar pàgina a tota una era que s’acaba'.

Amb tot, el portaveu opina que Pagans s'ha adonat d'un 'canvi de tendència a la ciutat' i 'que el balanç de l’acció de govern no convenç els ciutadans'. Per Puigdemont, 'la seva renúncia a revalidar el mandat no és una renúncia personal sinó que és la de tot un projecte que l’acompanya', ha reblat.

Ciutadans celebra la renúncia

La formació de Ciutadans (C’s) considera 'positiu i necessari pel bé de Girona' la decisió d’Anna Pagans de no repetir com a candidata a l’alcaldia però lamenta que el PSC no aposti per la regeneració. Per C’s, 'la decisió de Pagans a no repetir com a candidata és per por a caure derrotada la propera primavera i ser recordada com la candidata que va fer perdre l’alcaldia al PSC'.

Malgrat això, C’s considera 'una bona noticia i positiu pels gironins que Pagans no repeteixi, però lamenta que el PSC tanqui la porta a la regeneració del partit i aposti pels de sempre'. Per la formació no nacionalista, la possibilitat que Pia Bosch substitueixi a Pagans al capdavant del PSC a Girona representa 'el tancament del PSC entorn als de sempre. Bosch representa el continuisme de Nadal i Pagans i, per tant, no la regeneració que necessita el PSC', han explicat.