El PSC ja pensa en Pia Bosch per substituir Anna Pagans a Girona

Les enquestes pronostiquen que els socialistes podrien perdre l'alcaldia les properes municipals

Segons ha pogut conèixer AraGirona.cat, diversos sectors de l'agrupació local del PSC estarien disposats a donar suport a Pia Bosch, ja que mantenir Pagans els semblaria, a hores d'ara, un suïcidi polític.

Els socialistes gironins també es plantegen una renovació de la llista a fons per intentar frenar la davallada electoral. En aquest sentit, la renovació del PSC a Girona, que podria afectar al conseller Joaquim Nadal, compta amb el suport de Montilla, que va prometre renovar les llistes per vèncer la desafecció. Entre els noms nous que sonen hi ha el de l'exdelegat de Salut, Ferran Cordón, així com el diputat Àlex Sàez. Les veus més conciliadores es plantegen un tàndem polític amb Pagans de número 1, on a mesura que avancés la legislatura següent aniria cedint importància a Pia Bosch, que la substituiria el 2015.

Els vots a Girona en la consulta sobre la independència han estat el darrer indicador del declivi del socialisme gironí. En una consulta no vinculant com la del 25A, els sobiranistes van aconseguir mobilitzar 16.055 persones, prop d'un 50% més que els 11.279 suports que va obtenir Pagans el 2007. El treball conjunt en campanya que llavors van realitzar CiU i ERC, amb cartells comuns i mítings conjunts, escenificava llavors que el canvi a Girona és possible. Un pacte postelectoral entre la federació nacionalista i els republicans, que segons revelava AraGirona es presentaran a Girona amb Blanca Palmada com a nova candidata, podria acabar amb tres dècades de socialisme a la plaça del Vi.

Les darreres enquestes situen els resultats del PSC en empat tècnic amb CiU, de manera que els socialistes podrien perdre l'alcaldia a Girona després de governar-hi durant trenta anys.