Porten al jutjat el projecte urbanístic de la Pineda d'en Gori a Palamós

El contenciós administratiu també és contra el projecte d'urbanització aprovat el 2013

La plataforma Salvem la Pineda d'en Gori a Palamós (Baix Empordà), integrada a l'entitat SOS Costa Brava, continua amb la batalla legal per aturar la construcció de 48 apartaments de luxe en aquest indret. La plataforma ha portat als jutjats la llicència d'obres dels apartaments de luxe tramitada per l'Ajuntament de Palamós així com el projecte d'urbanització (PAU-10) aprovat el juny del 2013, el conveni urbanístic del 2005 i indirectament també contra el POUM que "dona cobertura legal" al projecte per "infraccions molt greus de l'ordenament urbanístic".

Els ecologistes han complert amb el que ja van advertir fa uns mesos davant "el silenci" del consistori quan el 28 de setembre van presentar un recurs de reposició contra la llicència municipal.

En un comunicat, la plataforma explica que també s'ha demanat anotació preventiva de la demanda per tal que aquells interessats en comprar un apartament a Residencial Cala S'Alguer, a través de la promotora Lucas Fox, hagin d'estar informats de l'existència del contenciós.

Entre els motius pels quals defensen que cal aturar el projecte, hi ha l'informe de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona, que és vinculant i que va ser posterior a la llicència d'obres, on es rebutja el projecte d'urbanització d'un vial i una rotonda, obligant així a una modificació del projecte.

Pel que fa a la recent aprovada moratòria per suspendre durant un any la tramitació de projectes urbanístics i la concessió de llicències d'obra nova a primera línia de la Costa Brava, els advocats de la plataforma sostenen que "afecta a allò que està en tràmit". I preveuen que la moratòria impedirà la tramitació de la llicència d'obres del tercer edifici projectat.