Nova protesta a Palamós en contra de la construcció de 48 habitatges de luxe a la Pineda d'en Gori

Els veïns asseguren que "seguiran lluitant" per evitar-ho

Les protestes per la construcció d'un complex de 48 habitatges de luxe per part de la promotora suïssa Lucas Fox a la Pineda d'en Gori continuen. Els veïns de Palamós disconformes han tornat a sortir al carrer aquest diumenge per fer notar el seu malestar amb el que consideren que és una especulació urbanística "en tota regla". La membre de la Plataforma Salvem la Pineda d'en Gori Nuri Vidal lamenta que "no hi ha cap control" en relació a la tala d'arbres. De fet, des de l'associació ja han denunciat en repetides ocasions que es fa de manera "indiscriminada".

L'Ajuntament, per la seva banda, ja ho ha negat i diu que "sempre hi ha tècnics" al corrent de les obres. Però des de l'associació es queixen de l'actitud del consistori, ja que consideren que "hauria de posar-se de part dels veïns". "Sabem que el POUM ens va en contra, però ja que hem cridat a desobeir lleis injustes com a país, fem-ho ara també", destaca Vidal.

La plataforma assumeix que el POUM dona la raó a la promotora, però asseguren que quan es va dissenyar "no es va donar la informació necessària" als veïns. Per tot plegat animen a l'alcalde a aturar el projecte, un fet que Lluís Puig ja va deixar clar que no faria.

La manifestació d'aquest diumenge ha recorregut el centre de la localitat costanera. Ha sortit des de l'ajuntament i ha marxat fins el Passeig del Mar, on ha coincidit amb una trobada d'aficionats a les motocicletes. Un cop llegit el manifest en contra d'aixecar els dos edificis que albergaran habitatges d'un preu mínim de 325.000 euros cadascun, els manifestants han tornat al consistori acompanyats per una batucada.

Un problema transversal a la Costa Brava

Vidal ha explicat que el que està passant és una "segona onada d'especulació urbanística" a la Costa Brava. "El mateix problema que tenim a Palamós, el trobem a Palafrugell, a Begur o a Pals (Baix Empordà).

La membre de l'entitat ha lamentat que en aquesta zona del litoral gironí "s'expulsi la gent amb preus desorbitats del lloguer" i en canvi, es permeti "anar construint cases i pisos de luxe". "El propi nom de la Costa Brava es refereix com una zona de difícil accés i fins ara s'havia preservat. Si no salvem això no salvarem res", ha etzibat.

Al TSJC

La plataforma ja va anunciar que una de les mesures que prendria després de veure que les obres seguien, seria la via judicial. De fet, l'entitat ha estat recollint diners a través d'actes populars com una arrossada que va aplegar prop de 300 persones, i que han de servir per poder costejar les despeses que suposi enviar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'objectiu, segons explica el portaveu de Salvem la Pineda d'en Gori, Pau Bosch és doble. D'una banda aturar el projecte, i de l'altra que possibles compradors d'alguns dels apartaments "es tirin enrere" quan sàpiguen que hi ha un procediment obert. Bosch recorda que el propietari "està obligat" a informar que la causa està en un jutjat. "Entenem que si un comprador veu que se la juga a perdre la inversió, potser evita fer-la", explica.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Palamós "respecta" que la plataforma opti per la via judicial, però adverteix que aturar les obres és "impossible". Des del consistori lamenten que "amb la llei a la mà no es pot anar més enllà".